Ce spune Lăzăroiu despre revoluţia sexuală şi prostituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, într-un interviu acordat “Adevărul”, că deficitul de femei pe piaţa matrimonială este o chestiune serioasă, iar dacă piaţa sexului nu va fi reglementată, peste opt ani, vor fi probleme.

Întrebat dacă mai pledează pentru legalizarea prostituţiei ca soluţie pentru această problemă, Lăzăroiu a spus că nu ştie dacă până atunci va fi legalizată.

“Nu ştiu dacă va fi legalizată, am vorbit despre chestiunea respectivă pentru că este o chestiune serioasă. Este vorba de un deficit de femei pe piaţa matrimonială, nu că vor fi mai mulţi bărbaţi decât femei, cum au interpretat unii care nu au citit studiul. Pe piaţa matrimonială cei cu vârsta de căsătorie, de obicei sunt cam egali. Atunci va fi un deficit, ceea ce înseamnă mai mulţi bărbaţi decât femei la vârsta căsătoriei, ei nu au cum să recupereze acest deficit şi teoriile spun că în situaţii de genul acesta este posibil să apară o agresivitate mai mare din partea bărbaţilor respectivi”, a comentat fostul consilier prezidenţial.

“La noi deficitul nu este atât de mare, dar situaţia este mult mai complicată în ţări precum China sau India unde vorbim de milioane de bărbaţi care vor rămâne singuri peste cinci sau zece ani. Ceea ce înseamnă că potenţialul de agresivitate este uriaş. Din postura decidentului trebuie să te gândeşti şi la asta, cum o să gestionezi o asemenea situaţie”, a explicat el. 

51% din români susţin legalizarea prostituţiei. Pentru a nu creşte potenţialul de frustrare sexuală, pentru că bărbaţii aia singuri probabil că nu se vor căsători dar măcar e nevoie să îşi satisfacă nevoile de bază, şi atunci nu au decât două variante: distrug nişte căsnicii sau merg pe piaţa sexului. Dacă piaţa sexului este nereglementată sau nu există va fi o problemă, dar mai e până atunci. Asta e abia în 2019”, a conchis ministrul.

Înainte de a fi numit ministru, Sebastian Lăzăroiu a prezentat un studiu intitulat “Demografia iubirii”, în  care atrăgea atenţia asupra riscului unei “revoluţii sexuale” care s-ar putea produce peste opt ani, din cauza deficitului de femei, aflate la vârsta căsătoriei. Una dintre soluţiile indicate  viza legalizarea prostituţiei, variantă care a fost avansată şi de comisia prezidenţială pentru politici sociale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite