Ambulanţa Bucureşti lucrează la foc continuu. Alis Grasu: „Pe străduţele laterale se circulă cu dificultate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul portocaliu de ninsori care a îngenunchiat Bucureştiul a făcut victime printre bucureştenii care s-au încumetat să iasă duminică din case. Mai exact, peste 1.000 din ei au avut nevoie de asistenţă medicală, motiv pentru care Ambulanţa Bucureşti, în ciuda traficului greoi, care i-a făcut pe medici să ajungă mai târziu la cazuri, a lucrat încontinuu.

Şi la spitale a fost aglomeraţie. Medicii de pe secţiile ortopedie au fost şi ei solicitaţi, pentru că pacienţii care au ajuns la camerele de gardă sau pe secţie au avut entorse şi fracturi, printre alte probleme de sănătate.

Gerul anunţat de meteorologi pentru perioada următoare şi care va duce la formarea de gheţuş în zonele acoperite cu zăpadă, le va pune probleme în special bătrânilor.

„Nu avem mai multe cazuri decât în perioada similară a anului trecut. Am avut pacienţi care au venit cu probleme obişnuite pentru secţia noastră, respectiv fracturi şi entorse. De regulă, bătrânii stau în casă când e frig. Pericolul apare abia în momentul în care afară se încălzeşte, iar oamenii merg la magazin şi, dacă nu este curăţat trotuarul, riscă să alunece şi să facă fractură”, a declarat, pentru „Adevărul”, doctorul Marius Filip, ortoped la Spitalul Universitar din Bucureşti.

710 urgenţe cod roşu şi cod galben la Ambulanţă

În ceea ce priveşte cele peste 1.000 de apeluri făcute la ambulanţă în ultimele 24 de ore, doctorul Alis Grasu, managerul SABIf, a explicat că 710 au fost urgenţe cod roşu şi cod galben. Dintre urgenţe, 79 de persoane de aflau în loc public.

„Şi angajaţii SABIF au ajuns cu dificultate, pentru că avem mulţi angajaţi care sunt navetişti din judeţele Ialomiţa, Giurgiu, Teleorman. Pe străduţele laterale se circulă cu dificultate, pe de o parte din cauza faptului că zăpada nu este curăţată, iar pe de altă parte din cauză că maşinile sunt parcate pe ambele părţi ale carosabilului şi ambulanţele, mai ales cele de urgenţă care au dimensiuni mai mari, dar şi cele de transport, trebuie să meargă cu foarte mare atenţie”, a declarat Alis Grasu, potrivit Agerpres.

SABIF intervine cu 49 de echipaje de urgenţă, 18 echipaje de consultaţii, 12 de transport, în prezent fiind 13 cazuri în aşteptare, dintre care 7 sunt de transport neasistat la spital.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite