12.000 de pacienţi vor beneficia de tratament fără interferon în 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 12.000 de pacienţi români vor putea beneficia de terapia fără interferon în 2017, spune profesorul Liana Gheorghe, şefa Secţiei a III-a de Gastroenterologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Potrivit medicului, numărul pacienţilor care vor fi trataţi este unul mic comparativ cu nevoia. Ba mai mult, este restrictiv la anumite categorii de pacienţi, a precizat profesorul Liana Gheorghe.

„Anul acesta ne este permis să tratăm 12.000. 10.000 de pacienţi cu ciroză şi fibroză avansată, anumiţi pacienţi cu asociere de boală ca hemofilia, insuficienţa renală şi mai avem voie să tratăm, dar aici rata de succes este mai mică şi riscurile tratamentului sunt foarte mari, acei cirotici decompensaţi, care nu au nicio şansă decât în transplantul hepatic”, a explicat medicul. 

În ceea ce priveşte rata de reuşită a tratamentului fără interferon, ea este de 90%, după cum a declarat şi medicul Anca Trifan de la Spitalul Sfântu Spiridon din Iaşi. 

„Am tratat doar bolnavi cu ciroză. Ar fi greu să spunem că am vindecat ciroza. Am vindecat infecţia virală. Aşteptăm adevărata prevenţie, adică tratamentul bolnavilor fără fibroză, la care vindecarea virusologică este egală cu vindecarea”, a declarat Trifan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite