Zegrean: Greblă mi-a spus că este adevărată povestea cu rochiile, cu capsatoarele şi capsele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustin Zegrean, preşedintele CCR
Augustin Zegrean, preşedintele CCR

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat vineri că a avut o discuţie personală cu Toni Greblă, urmărit penal de DNA, iar magistratul gorjean a recunoscut că acuzaţaţiile procurorilor referitoare  "la rochii, capsatoare şi capse" sunt adevărate.

„Nu am mai vorbit cu el de ieri (joi, n.r.), de când a fost la mine în birou. A fost o discuţie privată. De exemplu, era adevărată povestea cu rochiile, cu capsatoarele, cu capsele, astea sunt adevărate", a spus Augustin Zegrean.

Preşedintele Curţii Constituţionale a subliniat că încă nu a discutat cu ceilalţi membri ai Curţii Constituţionale referitor la situaţia în care se află Toni Greblă. "De unde să ştiu ce gândeşte, dacă ştiam ce gândeşte, probabil că nu se ajungea aici. Încă nu am discutat cu ceilalţi judecători. Probabil că azi sau luni vom discuta problema asta", a spus Zegrean, referitor la posibilitatea ca Toni Greblă să se retragă de la Curtea Constituţională.

Preşedintele CC a mai spus că îl sfătuieşte pe Toni Greblă să facă ceea ce îl îndeamnă conştiinţa şi a subliniat că situaţia în care se află judecătorul constituţional cercetat de DNA aduce prejudicii imaginii Curţii Constituţionale. "Sigur că face rău, nu poate să facă bine aşa ceva. Nu face bine, mai ales că noi judecăm numai în plen de nouă. Suntem toţi acolo", a spus Zegrean.

Toni Greblă a declarat vineri, la Antena 3, că probabil la începutul săptămânii viitoare o să anunţe public ce a hotărât în legătură cu evenimentele următoare şi cu poziţia sa, precizând că deocamdată este "sub imperiul emoţiilor produse de această întâmplare".

Greblă a mai spus că, atunci când a fost numit judecător la Curtea Constituţională, ştia că face "obiectul unor preocupări ale unor instituţii ale statului", însă nu ştia că există un dosar de urmărire penală care să îl vizeze. El a precizat că printre aceste "preocupări" ar fi fost ascultarea convorbirilor telefonice, filaj şi supraveghere, dar că nu avea informaţii precise, respectiv în ce dată a început interceptarea sa. Greblă a menţionată că atunci era vorba doar de o bănuială că este pus sub supraveghere, care acum s-a confirmat.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, declara joi că demisia este un act personal, iar judecătorul Toni Greblă poate alege să-şi dea demisia, CC neputând să-i ceară acest lucru.

"În legătură cu demisia, vreau să vă spun că demisia este un act personal, dacă dumnealui va alege să-şi dea demisia, este alegerea lui. Nu putem să-i cerem demisia, pentru că legea noastră spune ce se întâmplă în situaţii de genul acesta", a spus Zegrean. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite