Viziteu: Raportul comisiei Manda depăşeşte în fantezie ultimul sezon din Game of Thrones. Au scris raportul fără să viziteze o singură unitate a SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Stanciu-Viziteu. FOTO Eduard Enea
Lucian Stanciu-Viziteu. FOTO Eduard Enea

Deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, membru al Comisiei de control a SRI, susţine că aleşii PSD-ALDE, în frunte cu preşedintele comisiei, Claudiu Manda, ar fi făcut un raport despre activitatea SRI în relaţia cu ANi fără a vizita nici măcar o unitate a Serviciului.

„Claudiu Manda şi colegii săi din PSD-ALDE au reuşit performanţa de a scrie un raport despre activitatea SRI în relaţia cu ANI fără să fi vizitat măcar o singură dată unităţile Serviciului Român de Informaţii care se ocupau în mod real cu probleme de corupţie”, arată deputatul USR, Lucian Stanciu Viziteu. 

Deputatul USR atrage atenţia şi asupra atacurilor PSD la adresa lui George Maior.„Majoritatea PSD-ALDE din comisia de control SRI comit un abuz de putere fără precedent atunci când fac acuzaţii extrem de grave fără a prezenta nicio probă! Majoritatea PSD-ALDE îl acuză pe ambsadorul român la Washington că făcea poliţie politică, fără nicio probă! Printr-un singur document, PSD-ALDE aruncă cu mizerii atât asupra diplomaţiei româneşti cât şi asupra celor care lucrează în sistemul românesc de securitate”, explică Viziteu. 

„Singura nemulţumire a celor de la PSD-ALDE faţă de Serviciul Român de Informaţii se datorează faptului că această instituţie a fost extrem de activă în lupta împotriva corupţiei. Acest lucru a făcut ca majoritatea din comisie să nu îşi dorească niciodată să facă un control real, democratic, asupra activităţii SRI ci doar să acţioneze în interesul liderilor politic condamnaţi sau trimişi în judecată, precum Liviu Dagnea, Darius Vâlcov ş.a.”, mai spune liderul USR. 

De asemenea, alesul USR susţine că se aşteaptă ca viitorul lider al Comsiei SRI să fie mai serios în munca sa. „Regret faptul că domnul Manda părăseşte comisia pentru un job la Bruxelles fără ca în aceşti aproape doi ani să fi încercat măcar să vadă cum este să faci un control real la SRI. Sper ca următorul preşedinte al comisiei să fie mai interesat de un control real decât de spectacole mediatice”, mai spune Viziteu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite