Viorica Dăncilă: Îl vom acţiona în judecată pe preşedinte. Nu am avut niciodată probleme de corupţie, dimpotrivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat la finalul şedinţei Comitetului Executiv (CEx) a partidului de la Mamaia că urmează să-l acţioneze în judecată pe preşedintele Klaus Iohannis pentru acuzaţiile la adresa Guvernului şi a reafirmat că nu a primit decizia de rechemare a lui George Maior, ci doar o informare.

Viorica Dăncilă: „Astăzi a avut un moment trist. Decesul colegei noastre: vicepreşedintele organizatiei femeilor social-democrate de la Timiş, care a decedat în urma unui infarct. Era pe litoral împreună cu familia din 15 august. A participat la şcoala de vară. În această dimineaţă i s-a făcut rău şi din păcate nu a mai putut fi salvată. Transmitem condoleaţe familiei.

Astăzi a avut loc CEx în cadrul căruia am abordat mai multe probleme importante. Un prim punct a fost organizarea pentru alegerile prezidenţiale, organizarea din fiecare judeţ, stadiul semnăturilor. Avem deja primul judeţ în care targetul semnăturilor a fost atins - Dolj. Am vorbit şi despre guvernare, despre interimatele celor trei ministere, despre cum vom acţiona în perioada următoare. În privinţa interimatelor voi avea o discţue telefonică cu preşedintele iar în cazul în care nu vom avea o nominalizare vom merge către CCR.

Legat de afirmaţia preşedintelui că acest guvern este corupt vom acţiona în judecată. Nu am avut niciodată probleme de corupţie, dimpotrivă am fost unul dintre luptătorii împotriva corupţiei”, a declarat preşedintele PSD.

Acesta a vorbit apoi şi despre decizia de rechemare a ambasadorului SUA George Maior, explicând că a primit doar o informare, nu şi o decizia în acest sens.

„Nu am primit nicio decizie de rechemare a ambasadorului SUA George Maior acasă. Am primit pe data de 7 sau 8 o informare prin poşta militară. Nu ştiam dacă pot să spun acest lucru sau nu, dacă e confidenţial. Am primit o informare pentru avizare, dar nu am primit nicio decizie. (...) Din ce am înţeles eu din declaraţiile domnului Meleşcanu ar fi fost trimisă această cerere către administraţia prezidenţială. De acolo trebuia să vină această cerere. Decizia se duce mai întâi de la MAE la Preşedinţie, ulterior vine la Guvern”, a mai subliniat premierul.

Viorica Dăncilă a afirmat la şedinţa Comitetului Executiv (CEx) al PSD de sâmbătă că urmează să depună o plângere penală împotriva preşedintelui Klaus Iohannis pe motiv că acesta din urmă a declarat în urmă cu câteva zile că guvernul este corupt. Totodată, Dăncilă a mai afirmat că luni urmează să îl sune pe şeful Statului şi că va sesiza Curtea Constituţională dacă acesta din urmă va refuza numirea interimarilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite