VIDEO Controversatul documentar despre moartea Prinţesei Diana a fost prezentat la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Documentarul "Unlawful Killing" îşi propune să arate lucruri mai puţin cunoscute despre moartea prinţesei Diana. Filmul a fost prezentat la Festivalul de la Cannes.

Trailerul oficial al controversatului documentar despre moartea "Prinţesei Inimilor" a fost făcut public după prezentarea peliculei la Festivalul de Film de la Cannes.

Bazându-se pe pozele realizate de paparazzi în 31 august 1997, atunci când maşina, în care se afla Prinţesa Diana, iubitul său Dodi al-Fayed şi şoferul acestora Henri Paul, a fost implicată într-un îngrozitor accident de maşină în Paris, realizatorii documentarului speră să arunce mai multă lumină asupra unor aspecte mai puţin cunoscute, precum o scrisoare redactată de Diana cu patru ani înainte în care afirma că prinţul Charles îi pregăteşte un accident de maşină mortal.

„Filmul dezvăluie faptul că British Establishment a ascuns lucruri importante pe timpul anchetei de şaseluni. Documentarul lui Keith Allen recrează momentele cheie din anchetă şi demonstrează cum dovezi esenţiale au fost ascunse de public, cum familia regală a fost scutită de la a da dovezi şi cum jurnaliştii, în special cei de la BBC, au raportat evenimentele eronat în mod sistematic", se arată în descrierea filmului de pe site-ul oficial.

Documentarul, regizat de Keith Allen cu sprijinul lui Mohamed al-Fayed, tatăl lui Dodi, a stârnit deja indignare în rândul presei britanice. De altfel, pelicula nu este programată pentru a fi vizionată în Regat.

Potrivit The Telegraph, filmul şochează deoarece prezintă o fotografie a prinţesei Diana, realizată de paparazzi la numai câteva momente după producerea accidentului.

Keith Allen a declarat pentru The Daily Mail că acea fotografie nu a fost inclusă în documentar pentru a şoca, ci pentru că reprezintă o probă.

"Arată clar că, deşi prinţesa Diana fusese rănită în accident, era cât se poate de vie. Repet: în acea poză nu apare o femeie pe moarte".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite