Victor Ponta îi cere din nou demisia lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu şi Victor Ponta, înainte de coabitare
Traian Băsescu şi Victor Ponta, înainte de coabitare

Premierul Victor Ponta a declarat că îşi menţine ideea că preşedintele Băsescu trebuie să demisioneze pentru a arăta lumii că nu influenţează în niciun fel ancheta începută pe numele fratelui său, Mircea Băsescu.

Cred că justiţia îşi face treaba foarte bine, şi-o va face şi Guvernul foarte bine. Mai departe trebuie să ne gândim la ce va fi în viitor. Că Băsescu pleacă mâine sau în noiembrie, tot aceleaşi provocări le avem în faţa noastră şi trebuie să avem grijă ca, pe viitor, lucrurile rele care s-au întâmplat în zece ani să nu se întâmple din nou", a spus Ponta.

Premierul a precizat că îşi menţine convingerea că Băsescu trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte, deoarece aşa ar trebui să procedeze un om politic care ţine la România.

Întrebat însă de presă cum apreciază, din poziţia de prim-ministru şi fost procuror, că funcţionează justiţia şi dacă justiţia este lăsată într-adevăr să îşi facă treaba din moment ce Parlamentul votează împotriva măsurii de arestare preventivă în cazul parlamentarilor, Ponta a răspuns scurt: "Sunt convins că Parlamentul nu a votat nimic în cazul Mircea Băsescu !".

Premierul Victor Ponta i-a cerut, joi, preşedintelui Traian Băsescu să demisioneze  pentru a apăra ideea de independenţă a justiţiei. „Este momentul în care însuşi preşedintele trebuie să sprijine prestigiul şi independenţa justiţiei şi să renunţe la funcţia din care orice român poate să creadă că, într-un fel sau altul, influenţează aflarea adevărului şi sancţionarea celor vinovaţi. Independenţa şi prestigiul justiţiei trebuie să fie apărate de preşedintele ţării chiar şi prin acest sacrificiu personal, şi anume de a spune «ok, renunţ la funcţia mea ca să nu spună cineva că de aia nu e anchetat fratele meu într-o situaţie în care oameni care au făcut mult mai puţin decât Mircea Băsescu sunt acum în faţa legii»", a spus Ponta.

Premierul a mai precizat că, în situaţia în care şeful statului s-a implicat în acest caz, nu este exclusă suspendarea acestuia. „Dacă preşedintele a făcut ceva, sigur că luăm în calcul o suspendare. Eu, din ce am văzut, nu a făcut el ceva“

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite