Victor Ponta: Preşedintele mă va informa până la sfârşitul săptămânii dacă e de acord cu numirea lui Silaghi la Transporturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, el adăugând că, până la finalul săptămânii, aşteaptă un răspuns din partea şefului statului.

„Preşedintele a spus că va analiza propunerea şi, până la sfârşitul săptămânii, mă va informa. Eu am vrut să îl informez asupra propunerii şi, sigur, vineri sau luni, când o să ştim, vom proceda în consecinţă. Eu sper să nu fie cazul (n.r.: ca propunerea să fie respinsă), să vedem atunci“, a arătat şeful Executivului, subliniind că a dorit să îl informeze personal pe preşedinte.

„L-am informat eu pe preşedinte, nu voiam să afle din presă despre faptul că propunerea colegilor liberali pentru Ministerul Transporturilor este Ovidiu Silaghi. I-am dat şi o copie a hotărârii Curţii de Apel Oradea în procesul cu ANI, s-a spus foarte clar că e clasată lucrarea.“, a mai spus premierul.

„Acum înţeleg că domnul Silaghi are probleme fiindcă este achitat. Ideea e următoarea: e absurd să zici că l-au achitat judecătorii, dar tot nu îl putem pune niciodată nimic doar pentru  că a fost acuzat. Fenechiu a plecat din Guvern pentru că nişte judecători au spus că e vinovat de ceva. Silaghi nu se poate întoarce în Guvern  pentru că nişte judecători au spus că nu e vinovat de  ceva.“, a comentat prim-ministrul.

Întrebat ce şanse există ca Ovidiu Silaghi să fie noul ministru al Transporturilor, Ponta a răspuns: „Nu pot să vă dau niciun fel de procent, reacţia (n.r.: preşedintelui) a fost doar că se va gândi, va analiza, va cere date.“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite