Victor Ponta:„Sunt foarte mulţumit de poziţia Comisiei Europene faţă de numirea şefilor parchetelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premieru Ponta a declarat astăzi la CSM că este mulţumit de poziţia Comisiei Europene privind procedura de numire a şefilor parchetelor   FOTO Adevărul
Premieru Ponta a declarat astăzi la CSM că este mulţumit de poziţia Comisiei Europene privind procedura de numire a şefilor parchetelor   FOTO Adevărul

Victor Ponta a declarat joi că este foarte mulţumit de poziţia Comisiei Europene (CE) privind procedura de numire a şefilor parchetelor, arătând că CSM va audia şi va da avize, preşedintele urmează să numească şi „rezultatul este cel care contează“.

Premierul Victor Ponta a declarat joi că este foarte mulţumit de poziţia Comisiei Europene (CE) privind procedura de numire a şefilor parchetelor, arătând că CSM va audia şi va da avize, preşedintele urmează să numească şi „rezultatul este cel care contează“.

Întrebat cum comentează declaraţia purtătorului de cuvânt al CE, Mark Gray, potrivit căreia România nu a urmat recomandarea de a avea o procedură transparentă de desemnare a şefilor parchetelor, Ponta a spus că a citit "tot" ce a spus Gray şi este „foarte mulţumit“.

A spus că trebuie să continuăm cu această procedură începută şi că CSM, sigur, va audia, va da avize, preşedintele urmează să numească şi că rezultatul este cel care contează„, a reprodus Ponta declaraţiile lui Mark Gray.

Premierul a precizat că „fiecare citeşte, dacă vreţi, doar prima frază“. „Eu am citit tot ce a spus domnul Gray şi sunt foarte mulţumit de această poziţie a Comisiei Europene“, a adăugat Ponta.

Ministrul interimar al Justiţiei, premierul Victor Ponta, i-a propus, în 3 aprilie, pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi pe Tiberiu Niţu ca procuror general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mark Gray declara atunci că CE a luat notă de numele avansate de Guvernul român pentru ocuparea funcţiilor de procuror general şi şef al DNA şi nu îşi abandonează opinia privind necesitatea unei proceduri de selecţie, însă aşteaptă şi reacţia CSM în acest proces.

„Am luat notă de evoluţiile din ultimele două zile de la Bucureşti cu privire la procesul de ocupare a funcţiilor de procuror general şi procuror-şef al DNA. Sunt funcţii de cea mai mare importanţă şi am luat notă de numele avansate. Evident este un proces care este în desfăşurare şi trebuie să vedem cum reacţionează şi CSM şi cum vor evolua lucrurile. Subliniez că Comisia Europeană nu a renunţat la opiniile sale privind desfăşurarea unei proceduri de selecţie a candidaţilor, exprimată şi în rapoartele MCV şi în discuţiile cu oficialii români“, a afirmat Gray.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite