Valeriu Nicolae: Nu-l văd nici pe Barna şi nici pe Cioloş la fruntea USR-PLUS; Mi se pare ipocrită o alianţă cu PNL; Votanţii PSD au impresia că USR-PLUS îi urăşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Nicolae - FOTO Eduard Enea
Valeriu Nicolae - FOTO Eduard Enea

Valeriu Nicolae, candidat independent la Camera Deputaţilor, a explicat joi la Adevărul Live că în fruntea viitorului partid USR-PLUS nu l-ar vedea nici pe Dan Barna şi nici pe Dacian Ciolo, întrucât, e de părere că primul „este epuizat”, iar al doilea are o şansă unică pentru o funcţie de conducere în Parlamentul European. Acesta a mai precizat că nu este de acord cu o guvernare între PNL şi USR-PLUS, catalogând-o drept „o alianţă ipocrită”.

Întrebat pe cine ar vedea la fruntea partidului unificat USR-PLUS între Dacian Ciolo şi Dan Barna, Valeriu Nicolae a afirmat că pe niciunul, şi că şi-ar dori pe cineva care a avut succes la alegerile locale.

„Dan Barna e epuizat. Nu cred că are cum să facă mare lucru. E foarte contestat în interiorul USR. A avut o slujbă imposibilă. Nu ştiu cine altcineva ar fi putut să facă o treabă mai bună ca el. Dar concluzia finală e că nu a reuşit. Eu cred că ar fi trebuie să-şi dea demisia după ce a pierdut la prezidenţiale. Dacian are o şansă unică să devină primul preşedinte al Comisiei Europene sau primul preşedinte al Parlamentului European din Est. Iar poziţia asta e mult mai importantă decât poziţia de şef de partid în România, poziţie care îl va eroda repede şi nu îl va ajuta deloc să ajungă unde am avea noi nevoie să ajungă. Aş vedea la fruntea partidului pe unul dintre oamenii care au avut succes la locale”, a explicat acesta joi, la Adevărul Live.

Mai departe, Valeriu Nicolae a explicat că i-ar plăcea să vadă şi o femeie la conducerea USR-PLUS, însă le exclude pe Cosette Chichirău şi Clotilde Armand.

„Mi-ar plăcea foarte tare să văd o femeie la conducerea USR-PLUS. Femeile tind să fie mult mai diplomate şi atrag mai mult consens. Nu cineva ca doamna Chichirău, doamne fereşte. Nici Clotilde Armand. E un pic prea dură şi sigură de dânsa. Acum nu ştiu pe cine aş putea pune, dar sunt mai multe femei care au făcut multe lucruri dar au rămas în spate. Sau cineva ca domnul Coliban (n.red.: primarul Braşovului)”. a adăugat Valeriu Nicolae. 

În ce-l priveşte pe Dominic Fritz, primarul USR-PLUS din Timişoara, Valeriu Nicolae crede că este prea tânăr şi lipsit de experienţă, şi că ar avea nevoie de cel puţin un mandat până ce ar fi potrivit la fruntea alianţei.

„Nu ai cum să intri într-o alianţă cu PNL cât timp tu zici că vrei să reformezi clasa politică”

Întrebat cum vede o guvernare PNL şi USR-PLUS, Valeriu Nicolae a declarat că nu este de acord cu o asemenea formulă, precizând că în PNL „sunt foarte mulţi impostori”, precum şi foşti membri PSD.

„Nu am fost de acord cu o alianţă de niciun fel. Mi se pare ipocrită. În PNL sunt foarte mulţi impostori, mulţi foşti pesedişti. Avem trei miniştri în PNL care s-au vindecat de doctorate. Sunt câţiva miniştri care sunt evident impostori. Nu ai cum să intri într-o alianţă cu PNL atâta timp cât tu vrei să zici că reformezi clasa politică.

    

Mulţi au pornit de la premiza greşită că USR n-ar fi putut să câştige în Capitală, fără să aibă nevoie de PNL. Dacă ne uităm la rezultatele pe Bucureşti de la europarlamentare, USR-PLUS ar fi câştigat lejer. Nu cred că acolo este problema”, a adăugat Valeriu Nicolae.

Totuşi, în contextul în care USR-PLUS a pierdut un milion de voturi între europarlamentare şi locale, Valeriu Nicolae crede că vina este a USR-PLUS şi că alianţa trebuie să şi-o asume. Acesta mai explică că, din vizitele sale în pieţe, votanţii PSD au impresia că USR-PLUS îi urăşte.

„Eu în ultimele zile am fost prin pieţe şi am vorbit doar cu votanţi ai PSD-ului. Oamenii sunt mult mai rezonabili decât îi prezentăm noi. Am discutat cu ei, n-am avut unul care să mă înjure. Sunt dezgustaţi de PSD, de oamenii de acolo, dar li se pare că spre deosebire de ceilalţi, ăştia nu ne-au tăiat pensiile. Sunt mincinoşi, dar nu avem alternativă. Iar ceilalţi ne urăsc. Ei au impresia că USR-PLUS urăşte sectorul ăsta de populaţie şi că îi consideră proşti. Eu am regăsit cumva pe maică-mea, pe unchiu-meu printre oamenii ăia. Par că pot fi convinşi. În acelaşi timp cred că România are nevoie de un partid de stânga bun. Şi de un partid de dreapta, dar acolo stăm un pic mai bine”, a mai relatat Valeriu Nicolae.

Interviul integral. Valeriu Nicolae: E şi vina noastră că nu am arătat impostura politică. Voi fi un independent, nu cineva ca fiul lui Piedone sau EBA

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite