Cum l-a caracterizat Gabriel Oprea pe MRU cu o seară înainte de nominalizarea la SIE. UNPR, cheia numirii lui Ungureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Răzvan Ungureanu a fost propus de preşedintele Iohannis pentru şefia SIE, însă nu va trece de votul Parlamentului fără voturile UNPR, în condiţiile în care PSD a anunţat deja că va vota împotrivă. Marţi seară, la Realitatea TV, liderul UNPR, Gabriel Oprea, spunea că îl va sprijini pe omul ales de Iohannis să conducă SIE, indiferent de numele său.

Gabriel Oprea a anunţat, marţi seară, la Realitatea TV, că va sprijini propunerea pe care preşedintele Klaus Iohannis o va face pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE) , aşa cum a procedat şi atunci când şeful statului l-a propus pe Eduard Hellvig în fruntea Serviciului Român de Informaţii.

„În probleme de securitate naţională, aşa cum am sprijinit propunerea domnului Klaus Iohannis în cazul Serviciului Român de Informaţii, îl voi sprijini pe domnul preşedinte Iohannis pe domeniul securităţii naţionale unde intră şi SIE. (...) Aşa este corect", a afirmat Oprea la Realitatea TV.

Tot aseară, liderul UNPR l-a caracterizat astfel pe Mihai Răzvan Ungureanu: „Mai spun un lucru despre domnul Mihai Răzvan Ungureanu: este un tânăr care va mai avea şanse şi se va mai auzi de el. Are certe calităţi“.

De asemenea, în contextul unei discuţii despre căderea Guvernului MRU din 2012, Gabriel Oprea a spus că UNPR a fost singurul partid din acea coaliţie de guvernare care n-a trădat. „Rămânem în funcţia de ministru al Apărării şi vicepremier dacă trânteam guvernul Ungureanu“, a spus Oprea. 

Votul UNPR pentru Mihai Răzvan Ungureanu va fi decisiv, în condiţiile în care PSD a anunţat că se opune numirii lui MRU, din nou, la şefia SIE. „Am vorbit în urmă cu câteva minute cu premierul Ponta, care nu ştia nimic de această nominalizare, n-a fost consultat. Nu vom vota această propunere. M-a luat şi pe mine prin surprindere propunerea. PSD nu va vota în mod sigur propunerea. S-a stricat o tradiţie, bună, rea, aşa cum a fost, pe care fostul preşedinte a introdus-o: un şef de serviciu să fie de la Opoziţie şi unul de la Putere. Noi am spus că domnul Predoiu e foarte bun, toată lumea asta a spus. Noi nu am cerut să numim un om la SIE pentru că domnul Predoiu e bun. Iohannis vrea să acumuleze toată puterea. Iohannis şi PNL. Ce vrea să demonstreze, forţă, prostie?“, a anunţat  Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD.

Rămânem în funcţia de ministru al Apărării şi vicepremier dacă trânrteam guvernul Unhureanu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite