Udrea: „Mă bucur că nu s-a trecut la excluderi din PDL. Lucrurile s-au calmat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea anunţă finalul unei perioade agitate în PDL FOTO Adevărul
Elena Udrea anunţă finalul unei perioade agitate în PDL FOTO Adevărul

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, astăzi, că „se bucură că nu s-a trecut la excluderi din partid“, comentând cazul lui Cristian Preda. Udrea a mai spus că lucrurile s-au calmat în PDL , iar partidul trebuie să se concentreze pe alegerile europarlamentare.

„Mă bucur că nu s-a trecut la excluderi din partid. Mă bucur că s-a găsit înţelepciunea ca în conducerea partidului să se meargă pe o soluţie care să însemne păstrarea în echipa PDL a lui Cristian Preda", a spus Elena Udrea.

Ea a arătat că orice „voce credibilă din partid trebuie încurajată“ şi menţinută în PDL.

„Eu sunt una dintre cei care la un moment dat am votat pentru excluderea lui Cristi Preda şi apoi am recunoscut că a fost o eroare. Nu suntem în situaţia în care să ne permitem să excludem oameni din partid, mai ales oameni care au o credibilitate pentru un electorat de dreapta pe care nu o putem contesta“, a adăugat Udrea.

Ea a spus că Preda rămâne membru PDL şi „este opţiunea acestuia ce va face mai departe“, dacă va contesta sau nu decizia BPN al PDL, prin care a fost suspendat din partid.

„Este opţiunea domnului Preda ce face mai departe, dacă va conetsta aceasta sau nu. Probabil că această sancţiunea putea fi evitată, nu ştiu ce discuţii au avut şi ce argumente s-au prezentat în BPN. Important este că nu s-a trecut la excluderi“, a precizat Elena Udrea.

Ea a mai spus că a discutat cu Cristian Preda şi acesta are "suficiente motive să se simtă nedreptăţit", dar există procedura statutară prin care, dacă doreşte, poate să conteste rezultatul.

„Lucrurile s-au calmat în PDL“

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, marţi, că în PDL au fost suficiente nemulţumiri, însă crede că acum „lucrurile s-au calmat“. „Sunt frământări specifice unui partid care a trecut în opoziţie, specifice unui partid care a pierdut alegerile şi care a trecut şi prin alegeri interne cu contestările pe care le ştiţi. Au fost suficiente nemulţumiri cât să genereze această stare aşa de agitaţie, însă eu cred că lucrurile s-au calmat, adică am decis cu toţii că PDL trebuie să fie susţinut în acest moment şi trebuie să punem umărul dincolo de nemulţumirile personale la a reconstrui un PDL capabil să câştige la europarlamentare măcar cât a luat la parlamentarele din 2012", a spus Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite