Turcan: E obligatoriu să fie mărite salariile primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat luni, la finalul şedinţei comisiei de unificare a partidului, că ordonanţa prin care au fost majorate salariile înalţilor demnitari nu trebuie respinsă, ci trebuie completată cu mărirea salariilor primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene.

„Pe această ordonanţă PNL consideră obligatoriu să fie introduse şi salariile primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene, astfel încât, până va fi elaborată legea salarizării unitare, şi primarii şi preşedinţii de CJ să intre în acest statut de salarizare corespunzătoare. Repet, salariile nu trebuie micşorate, ci trebuie crescute eficienţa şi performanţa. Salariile trebuie să fie pentru decidenţii care au bugete de milioane de euro un factor de prevenţie, trebuie să fie şi un instrument de a te pune la adăpost de tentaţia corupţiei”, a declarat Raluca Turcan, citată de News.ro

Liderul liberal consideră că prin majorarea salariilor primarilor şi preşedinţilor de CJ s-ar renunţa la popullism şi că PSD nu face altceva decât un joc de imagine prin respingerea ordonanţei privind salariile înalţilor demnitari. „Această ordonanţă vizează aproximativ, în momentul de faţă, 150 de persoane. Impactul bugetar pentru creşterea salariilor primarilor şi preşedinţilor de CJ este nesemnificativ în raport cu cheltuielile cu care PSD s-a angajat să le facă anul acesta. Tot acest demers prin care o ordonanţă dată de către PSD şi în guvernarea PSD este respinsă de către PSD nu reprezintă decât un joc de imagine”, a mai spus Raluca Turcan.

Comisiile de muncă şi de buget din Camera Deputaţilor au respins, luni, Ordonanţa Guvernului 14/2015, prin care au fost majorate salariile demnitarilor, însă liberalii şi deputaţii USR s-au opus şi au votat pentru aprobarea ei, un parlamentar cerând chiar şi majorarea salariilor în rândul demnitarilor din administraţia locală, potrivit aceleiaşi surse. 

Legea de respingere a OG 14 a primit 23 de voturi „pentru", PNL şi USR împotrivindu-se, cu 12 voturi „împotrivă".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite