Băsescu şi Tăriceanu, dispută în plen pe tema protocolului dintre DNA şi SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
traian basescu foto cristian delcea

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a precizat, de la tribuna Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, că nu a existat niciun protocol între DNA, Parchete şi SRI aprobat sau sugerat a se face de către CSAT. Reacţia lui Băsescu a venit după ce liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat contrariul. A urmat un schimb acid de replici între Băsescu şi Tăriceanu.

Traian Băsescu a făcut precizări privind chestiunea protocoalelor între SRI, Parchete şi DNA în urma unor afirmaţii făcute de de liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, dar şi de Călin Popescu Tăriceanu. 

Fostul şef de stat a subliniat că, de-a lungul anilor, din CSAT au făcut parte Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, care puteau fi întrebaţi în legătură cu acest aspect. 

„Nu există niciun protocol între SRI şi DNA. Nu ştiu de unde aţi preluat minciuna. În CSAT a fost viceprededinte Tăriceanu timp de patru ani, Victor Viorel Ponta trei ani. Pot să vă dumirească. Nu au fost protocoale“, a declarat Băsescu.

A urmat apoi un schimb de replici între Tăriceanu şi Băsescu:

Tăriceanu: ”Domnule preşedinte, stimaţi colegi, sunt convins că aritmetica e imbatabilă. Patru ani de mandat ai mei, trei ai lui Ponta, dumneavoastră aţi avut 10 ani. Boc nu se pune! Dar dumneavostră aţi spus în nenumărate rânduri: sunt cel mai bine informat om din ţară; toate informaţiile ajung la mine. Şi atunci vă întreb un lucru, cum de această informaţie nu a ajuns la dvs. Ori eraţi bine informat, ori aţi fost tras pe sfoară?”

Băsescu: ”Am ajuns la concluzia că pot să-mi menţin afirmaţia. Am fost cel mai bine informat om politic, dar n-am ştiut decât 10 la sută. În condiţiile astea vă daţi seama cât ştiu cei doi preşedinţi de camere”.

Tăriceanu: ”Fiecare cu gaşca lui. Dumneavoastră cu serviciile, noi cu cetăţenii”

Băsescu: ”Asa este, am văzut cât sunteţi cu cetăţenii numai zilele astea, în Piaţa Victoriei. Şi vă mai pot spune ceva. Se vede cât sunteţi cu cetăţenii, că toţi v-aţi pitit de frică pentru că vi s-au făcut publice numerele de telefon. De ce fugiţi de cetăţeni, vorbiţi cu ei la telefon.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite