Tensiuni în coaliţia de guvernare. Vicepreşedinte ALDE, critici la adresa ministrului Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steluţa Cătăniciu, vicepreşedinte al ALDE, îl critică pe ministrul Educaţiei, Valentin Popa, pentru modul în care au fost repartizate locurile bugetate în învăţământul superior.

„Ca parlamentar, membru al coaliţiei de guvernare şi mai ales în calitate de deputat de Cluj, vă scriu pentru a vă transmite nemulţumirea profesorilor din Universitatea Babeş-Bolyai, a studenţilor şi a întregii comunităţi clujene, ca reacţie la modalitatea de repartizare a locurilor bugetate din învăţământul superior. În urma deciziei pe care aţi luat-o, nu doar UBB Cluj, ci şi alte universităţi renumite şi-au exprimat nemulţumirea în privinţa algoritmilor folosiţi pentru a decide aceste scăderi care contravin unor norme prea bine cunoscute în mediul academic românesc şi internaţional. Vă reamintesc că ne raportăm la cele mai cunoscute şi recunoscute universităţi româneşti, la cele mai prestigioase, cap de listă fiind Universitatea Babeş-Bolyai Cluj, căreia i-au fost tăiate 277 de locuri bugetate pentru anul universitar 2018-2019“, a transmis Steluţa Cătăniciu, deputat şin vicepreşedinteal ALDE. 

Cătăniciu puncteazăcă nu poate fi acceptatăo asemenea măsură. „Vă aduc la cunoştinţă faptul că nu poate fi acceptată nici scăderea numărului de locuri, nici o scădere de buget care ar veni la pachet cu aceasta. România deţine printre cele mai mici procente de oameni educaţi în universitate, comparativ cu restul UE, iar universităţile româneşti încă se luptă să se impună în topul primelor 500 universităţi ale lumii. Chiar nu ne putem permite să descurajăm prin asemenea măsuri Educaţia, Cercetarea şi Cultura, considerate vârfuri de lance în procesul de dezvoltare a României“,mai spune vicepreşedintele ALDE. 

Deputatul ALDE îi cere lui Valentin Popa să reconsidere decizia luată şi să ţină cont atât de părerile politce, dar şi de acele exprimată de specialişti din mediul universitar. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite