Tăriceanu dezaprobă acţiunile lui Darius Vâlcov: „În virtutea apărării şi protejării drepturilor individuale, nu este ceva normal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Mediafax/Andreea Alexandru
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Mediafax/Andreea Alexandru

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că postarea de pe pagina de  Facebook a consilierului consilierul premierului, Darius Vâlcov, în care a făcut publică fişa medicală a unui protestatar „nu este ceva normal, indiferent cine face un asemenea lucru”. Tăriceanu s-a ferit însă să asocieze poziţia ALDE cu cea a europarlamentarului din aceeaşi formaţiune, Renate Weber, după ce aceasta i-a cerut demisia lui Vâlcov.

„Nu am văzut (postarea lui Vâlcov – n.r.). Eu am fost în weekend într-o deplasare şi nu sunt la curent cu aceste aprecieri. (...) Cred că, în virtutea necesităţii apărării şi protejării drepturilor individuale, indiferent cine face un asemenea lucru, nu este ceva normal”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În schimb, întrebat ce părere are despre poziţia europarlamentarului ALDE Renate Weber, care i-a cerut demisia lui Darius Vâlcov, preşedintele Senatului a spus că a văzut postarea colegei sale, însă este o opinie exprimată în nume personal.

„Am văzut postarea doameni europarlamentar Renate WEBER, e una în nume personal, nu angajează partidul. Eu am fost în weekend într-o deplasare, nu sunt la curent cu ce a făcut domnul Vâlcov”, a explicat Tăriceanu.

Consilierul premierului, Darius Vâcov, a postat duminică pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar. Postarea lui Vâlcov a dispărut la scurt timp, iar consilierul a scris pe reţeaua de socializare că i-a fost ştearsă.

"#antifacontraromaniei #AntifaesteRezist. Postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ştearsă”, a scris Vâlcov pe Facebook.

El a ataşat mesajului şi un clip video cu imagini care sugerează ca #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apare şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl aseamănă cu Hitler.

Protestatarul a cărui fişă medicală a fost făcută publică a anunţat că îl dă în judecată pe Vâlcov.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite