PMP fuzionează cu UNPR. Partidul fondat de Gabriel Oprea dispare. Traian Băsescu, preşedinte unic: Oprea rămâne cu onoarea
0Preşedintele PMP Traian Băsescu a anunţat, într-o declaraţie de presă, fuziunea dintre PMP şi UNPR, care presupune dispariţia celui din urmă. Noul partid se va numi PMP şi va fi condus de Traian Băsescu.
Anunţul fuziunii dintre PMP şi UNPR a fost făcut de către Traian Băsescu şi Valeriu Steriu:
Traian Băsescu: Astăzi am finalizat un proces de negociere care a început acum două săptămâni. Un proces de fuziune între PMP şi UNPR. Sunt destui parlamentari de la UNPR care au plecat de la PSD. Nu ne deranjează pentru că vrem să facem o fuziune în care parlamentarii nu au o opţiune pentru PSD. Votul pentru fuziune a fost în unanimitate. Am semnat cu preşedintele Steriu acordul de fuziune. Partidul se va numi Partidul Mişcarea Populară. Însemnul electoral va fi cel al PMP. Va fi o distribuţie echilibrată a Puterii în teritoriu. Acolo unde PMP este puternic, sunt slăbiciuni la UNPR. PMP are doi prim-vicepreşedinţi. Noul partid va avea patru prim-vicepreşedinţi, pe care UNPR îi va alege până miercuri. Eu cu domnul Steriu am lucrat foarte bine. Nu ne-am cunoscut ieri, alaltăieri. Nu va fi fuziune cu doi preşedinţi. Vom avea doi preşedinţi executivi. Gabriel Oprea nu mai este membru al partidului. Oprea rămâne cu onoarea. Gabriel Oprea nu este, Şerban Mihăilescu a demisionat. Nu văd nicio problemă.
Valeriu Steriu: Este un proiect în care ne-am pus speranţa că oferim un viitor celor care ne-au votat. Am spus că vom avea o politică de alianţe încă de la începutul mandatului. Colegii mei au fost de acord în unanimitate. Am fost în echipa prezidenţială a preşedintelui Traian Băsescu. Nu cred că ne vom opri aici. Mai sunt variante.
Cele două partide vor avea, săptămâna viitoare, Congresele, care vor aproba fuziunea dintre PMP şi UNPR. Preşedintele PSD Liviu Dragnea declara, săptămâna trecută, că partidul său este deschis pentru a negocia o fuziune cu UNPR. Partidul fondat de Gabriel Oprea a purtat negocieri şi cu PNL. Negocierile au eşuat după ce mai mulţi parlamentari UNPR, nemulţumiţi de discuţiile cu PNL, au părăsit partidul şi s-au înscris în PSD.