Surse: Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Ludovic Orban la Cotroceni. Tema discuţiei: pericolul ca referendumul pe Justiţie să nu întruneasă cvorumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban

Preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PNL, Ludovic Orban, au discutat miercuri, la Cotroceni, despre referendumul pe Justiţie, susţin surse politice pentru Adevărul. Concret, cei doi lideri au vorbit despre pericolul ca referendumul să nu întrunească cvorumul de prezenţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Cotroceni, miercuri, de la ora 17.00, reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor pe tema situaţiei actuale din sistemul judiciar.

Şeful statului a discutat, marţi, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţi ai societăţii civile pe tema referendumului pentru justiţie. „Preşedintele ne-a salutat, s-a aşezat pe scaun şi a spus: «Sunt hotărât să convoc referendumul». Discuţiile au fost despre formularea întrebării“, a spus unul dintre reprezentanţii asociaţiilor civice după întâlnirea cu Iohannis. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută trecută că este „aproape hotărât“⁣ să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

„Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Aproape. Lăsaţi-mi o marjă care se datorează nevoii unei analize aprofundate. Nu vreau să fac eu un refrendum pentru ceva anume. Dacă fac referendum vreau să am parteneri nu numai partidele, vreau să am parteneri şi societatea civilă, românii care îşi doresc să dea un semnal clar. De o săptămână încoace lucrăm foarte foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să-mi propună mâine-poimâine un prim draft de agendă, care va presupune şi o întâlnire cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă”, a declarat Klaus Iohannis la dezbaterea „Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă“, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de către Asociaţia One World România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite