Surpriza din sondajul lui Nicuşor Dan: PSD ar scoate un scor imens la alegerile parlamentare; PNL se prăbuşeşte; USR creşte spectaculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea
Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea

Nicuşor Dan, preşedintele USR, a  prezentat duminică un sondaj de opinie realizat de TNS la comanda USR. Rezultatele arată că PSD ar obţine la alegerile parlamentare 45%, PNL- 25%, USB- 10% şi ALDE- 7%. PMP şi PRU nu ar trece pragul electoral. Rezultatul sondajului ia în calcul doar opţiunile celor care au răspuns că merg la vot, nu şi opţiunile nehotărâţilor. Aşadar, PSD şi ALDE ar forma cu uşurinţă viitorul Guvern, potrivit sondajului TNS.

Potrivit sondajului, 56% din respondneţi au spus că merg sigur sau aproape sigur la vot. Opţiunile acestora sunt următoarele:

PSD - 45%

PNL - 25%

USR- 10%

ALDE- 7%

UDMR-5%

PMP- 4%

PRU - 3%

Nicuşor Dan: „Deşi am anunţat că ne dorim 10% la parlamentare, să nu credeţi că am pus din pix 10% la USR. Asta arată că am fost realişti. Suntem pe creştere, iar peste două luni şi jumătate vom fi mult mai sus, după ce am plecat în vara de la 2-4 %. USR este a treia forţă politică din Romania începând de azi. Ne-am consolidat a doua poziţie din Bucureşti după PSD. Este un val de oameni care s-au săturat de vechea clasă politică şi care consideră că USR reprezintă acea forţă politică capabilă să realizeze schimbarea în România. Nu vom dezamăgi aceşti oameni. Activitatea noastră din consiliile locale din Bucureşti sper să-i convingă pe oameni să ne urmeze în continuare”.

Întrebat cine crede că va forma noua majoritatea parlamentară, Nicuşor Dan a răspuns: „Sunt cifre foarte mari pentru coaliţia PSD- ALDE, o colaiţie anti-jutiţie. În momentul acesta, PSD şi ALDE n-ar avea nicio problemă să formeze guvernul. Credem însă că o participare masivă a oamenilor la vot poate să răstoarne acestă ierarhie”.

Sondajul mai arată că 46% dintre respondenţi au o părere bună şi foarte bună despre activitatea Guvernului Cioloş. „Oamenii au perceput că cei care vin din afară clasei politice pot genera o schimbare în Romania. Oamenii percep diferenţa între cei care fac politici publice şi politicianişti”, a comentat Nicuşor Dan.

Sondajul a fost relalizat în perioada 14-23 septembrie, de Kantar- TNS, „singura firmă care a dat rezultatul corect al BREXIT-ului şi firma cu care am lucrat în campania de la alegerile locale şi care a prognozat ordinea corectă a candidaţilor la Primăria Bucureştiului“, după cum a spus Nicuşor Dan. 

Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de  1. 000 persoane, marja de eroare fiind de 3,2%.

În 20 octombrie îi anunţă pe tehnocraţi

Întrebat dacă i-a convins pe unii miniştri tehnocraţi să candideze pe listele USR la parlamentare, Nicuşor Dan a răspuns: „Negocierile sunt într-o stare avansată. Unii au decis că vin la noi, însă au lucruri de terminat acolo. Pe 20 octombrie vom avea răspunsul final”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite