Sondajul INSCOP a anticipat corect rezultatele alegerilor prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Victor Ponta FOTO Adevărul
Klaus Iohannis şi Victor Ponta FOTO Adevărul

Sondajul INSCOP realizat la comanda ziarului „Adevărul“, în luna octombrie, a anticipat corect rezultatele alegerilor prezidenţiale, respectiv adjudecarea victoriei de către Victor Ponta, în primul tur.

Sondajul INSCOP realizat în luna octombrie,  în rândul persoanelor care merg la vot şi au exprimat o opţiune, l-a arătat pe Victor Ponta câştigător, cu 40,6%, urmat de Klaus Iohannis, cu 30,1%. Rezutatul oficial a arătat o eroare de numai 0,3%, în condiţiile în care Ponta a obţinut, de fapt, 40,3% din voturi, iar Iohannis a primit 30,4%.

Şi în cazul Monicăi Macovei sondajul efectuat a fost aproape de realitate, cu o eroare de 0,2%. Astfel, în cercetarea INSCOP, Macovei a obţinut 4,6%, iar la alegerile de duminică a primit 4,4% din voturi. 

sondaj

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. Rezultate oficiale parţiale anunţate de BEC la ora 11.00: Ponta - 40,33%, Iohannis - 30,44%

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Conform rezultatelor parţiale anunţate de BEC la ora 11.00, până la ora 10.20 au fost centralizate 98,30% din procesele verbale. Victor Ponta a obţinut 40,33% din voturi, urmat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 30,44%

Cristian Preda îi cere demisia Elenei Udrea: Partidul să îl susţină pe Iohannis

Europarlamentarul PMP, Cristian Preda, a scris luni, pe Facebook, că Elena Udrea trebuie să demisioneze urgent din fruntea PMP, iar partidul să îl susţină pe Klaus Iohannis în cel de al doilea tur de scrutin.

Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis: Românii au votat corect, avem un rezultat foarte bun

După exit poll-uri, Monica Macovei a pierdut în primul tur al alegerilor. „Adevărul“ a fost prezent la sediul său de campanie, acolo unde pe seară erau adunate câteva zeci de persoane.

VIDEO Reportaj din fascinanta lume a Partidului Social Democrat. Lacrimi pentru Iliescu, zâmbete pentru Dragnea

Reporterul “Adevărul” vă prezintă notiţele luate la sediul PSD în ziua de 2 noiembrie 2014. E o lume în care ziaristele îl sorb din priviri pe Liviu Dragnea, nebunii pupă pământul sfânt al partidului, iar problemele reale ale scrutinului sunt tratate rapid cu soluţia “Băsescu e de vină”

Alegeri prezidenţiale 2014. Presa internaţională: „Popularitatea lui Ponta nu pare să fie afectată de scandalurile de corupţie”

Alegeri prezidenţiale 2014. Presa internaţională scrie că primul tur al alegerilor prezidenţiale din România a fost câştigat de premierul Victor Ponta, învingându-l astfel pe principalul său contracandidat, Klaus Iohannis. Ziariştii străini notează că popularitatea liderului social-democrat a crescut în urma promisiunilor că va creşte salariile şi pensiile, însă chiar şi aşa lupta rămâne una strânsă pentru cel de-al doilea tur.

LIVE BLOG Alegeri prezidenţiale 2014. Udrea, Dragnea, Meleşcanu şi Funar au făcut declaraţii de la urne

Alegeri prezidenţiale 2014. Românii îşi aleg un nou preşedinte pe 2 noiembrie. Urmăriţi aici transmisiunea întregii zile în format live blog, pentru a fi la curent cu toate informaţiile, prezenţa la vot şi incidentele.

Alegeri prezidenţiale 2014. Gheorghe Funar a votat la ora 7:00, îmbrăcat în costum popular

Candidatul independent la Preşedinţie Gheorghe Funar a votat, duminică dimineaţă, la ora 7.00, el venind la secţia de votare îmbrăcat în costum popular.

Alegeri prezidenţiale 2014. Primele informaţii de la MAI

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat, la ora 8.00, primele informaţii privind alegerile prezidenţiale 2014. Următoarea declaraţie de presă va avea loc la ora 11.00.

Alegeri prezidenţiale 2014. Tot ce trebuie să ştii despre ziua votului

Românii sunt aşteptaţi duminică, 2 noiembrie, să-şi aleagă viitorul preşedinte pentru următorii cinci ani. „Adevărul“ vă prezintă un scurt ghid informativ cu privire la ziua votului.

Alegeri prezidenţiale 2014. Ce zic românii pe reţelele sociale până la ora 9.00

Alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur de scrutin a început astăzi de la ora 7.00, iar românii au început deja să scrie pe reţelele sociale despre alegeri, despre incidente. Deja au apărut primele probleme, ca la fiecare astfel de eveniment în România.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite