FOTO Scandal în PRM pe banii de la Bruxelles
0Locul lăsat liber de Gigi Becali în Parlamentul European (PE) a declanşat un conflict între liderul PRM Corneliu Vadim Tudor şi pictorul Eugen Mihăescu, miza fiind salariul de europarlamentr de circa 7.000 de euro.
Potrivit legii 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, în cazul în care un loc devine vacant, mandatul este atribuit următorilor candidaţi pe listă dacă, până la data validării, partidele sau formaţiunile pe listele cărora au candidat confirmă în scris că aparţin acestora. În această situaţie, cel îndreptăţit să continue munca lui Gigi Becali în PE este pictorul Eugen Mihăescu.
Corneliu Vadim Tudor a comunicat Autorităţii Electorale Permanente (AEP) că Gigi Becali va fi înlocuit în PE de Dan Dumitru Zamfirescu, al şaptelea candidat de pe lista PRM. Într-o intervenţie la Digi24, Vadim Tudor şi-a motivat alegerea prin faptul că Eugen Mihăescu nu a mai trecut pe la partid de trei ani şi nici nu a mai dat niciun semn. Neadevărat, susţine Eugen Mihăescu, care îl acuză pe liderul PRM că împrăştie minciuni cu scopul voit de a-l denigra. „O minciună cât el de mare: am carnetul semnat şi ştampilat până în decembrie 2012“, explică Eugen Mihăescu într-un comunicat de presă.
Vadim Tudor a ignorat alţi doi membri
Chiar şi în contextul în care explicaţia dată de Vadim Tudor cu privire la autosuspendarea lui Mihăescu ar fi fost adevărată, următorii candidaţi de pe lista PRM de supleanţi ar fi fost profesoara Angela Balan (pe locul cinci) şi redactorul şef al publicaţiilor liderului PRM Dumitru Avram (pe locul şase).
„Am trimis o notificare Autorităţii Electorale Permanente şi aştept un răspuns fără să-mi fac nici un fel de iluzie pentru că această instituţie, paradoxal, nu are nici o autoritate în privinţă respectării legislaţiei, ci pare, mai curând, un ghişeu care înregistreaza abuzurile Partidului România Mare. Nu este nimeni curios la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) să afle de ce încearcă Vadim să se debaraseze de nişte persoane onorabile pentru a trimite în Parlamentul European un individ cu un trecut cel puţin dubios?“, se întreabă Eugen Mihăescu. În anul 2007, CNSAS a decis că Zamfirescu a făcut poliţie politică, însă el a spus că nu este de acord cu acest verdict.
„Nu mai tac“
Eugen Mihăescu îi transmite lui Vadim Tudor că nu va accepta o astfel de situaţie, aşa cum s-a întâmplat în anul 2009, când liderul PRM i-a promis locul doi pe lista de la alegerile parlamentare, iar într-un final a ajuns pe locul patru. „Până acum am fost discret. (..) M-am decis să nu mai tac. Eu nu am dispărut, iar cotizaţia mea este plătită la zi. Dacă Vadim vrea să comita un abuz trimiţandu-l la Bruxelles pe numărul şapte de pe lista PRM, va trebui să inventeze altceva“, a conchis Mihăescu.
În încercarea de a afla poziţia lui Corneliu Vadim Tudor, ne-am lovit de refuzul europarlamentarului de a acorda orice fel de declaraţie. „Domnul preşedinte nu acordă interviuri“, a fost singura informaţie primită.