Reacţia lui Dan Mihalache după acuzaţiile că ar fi făcut lobby pentru Schweighofer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, spune că interpelarea semnată de el în anul 2008, în calitate de deputat PSD, în care pleda în favoarea firmei austriece Holzindustrie Schweighofer Sebeş, este, de fapt, o manipulare.

„Interesul unora pentru interpelări făcute de mine acum şapte ani arată interesul manipulator  al acestei teme, şi interesul l-am văzut şi din partea premierului, care insistă să lege numele preşedintelui de Schweighofer", a declarat Mihalache, care nu îşi aminteşte foarte bine despre acea interpelare din 2008. 

"Cred că atunci era vorba de un conflict local al unei firme de la Poienii de sub Munte. Vă spun sincer că nici macăr nu îmi mai amintesc foarte bine şi dacă am revăzut textul interpelării, practic puneam o întrebare ministerului de resort”, a mai spus Mihalache.

El a precizat că nu a existat o întâlnire între reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale şi firma austriacă. “Înca o data va spun ca la nivelul Administraţiei un ne-am întalnit cu firma Schweighofer. Şi daca ne-am fi întâlnit, ceea ce nu s-a întâmplat pentru că nu au solicitat, nu vad ce ar fi fost un lucru  rău să audiem şi să ascultam un operator economic pe o piaţă din România. Dar va spun încă o dată: este o manipulare, iar interesele acestei manipulari, cine sta în spatele lor, se văd din ce în ce mai transparent", a conchis Mihalache. 

Trădat de trecut
În anul 2008, pe când era deputat PSD de Maramureş, Dan Mihalache l-a interpelat pe ministrul de atunci al Agriculturii, Dacian Cioloş, pledând în favoarea companiei Schweighofer Sebeş. „Am primit în mod repetat semnale din judeţul Maramureş referitoare la situaţia conflictuală creată în Poienile de sub Munte. Problema este complicată deoarece, pe de o parte, localitatea se confruntă cu o adevărată criză socială. Cetăţenii, deşi trăiesc din exploatarea lemnului, nu pot accede la masa lemnoasă, ceea ce a generat proteste sociale soldate inclusiv cu blocarea prin forţă a căilor de acces. Pe de altă parte, un mare investitor, SC Schweighofer Holzindustrie Sebeş, este împiedicat să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale. Considerăm că este de datoria Romsilva să găsească o soluţie convenabilă ambelor părţi“, arată interpelarea întregistrată de Dan Mihalache în data de 6 mai 2008. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite