PSD îi răspunde lui Iohannis:  Singura sa preocupare e bugetul serviciilor secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesajele pentru Klaus Iohannis nu mai sunt transmise de Liviu Dragnea, ci de reprezentanţii formaţiunii. FOTO Inquam Photos
Mesajele pentru Klaus Iohannis nu mai sunt transmise de Liviu Dragnea, ci de reprezentanţii formaţiunii. FOTO Inquam Photos

PSD a reacţionat la atacurile lui Klaus Iohannis printr-un mesa publicat pe pagina de Facebook. Social-democraţii îi reproşează preşedintelui că e preocupat doar de bugetul serviciilor şi că nu ar trebui să se implice în dezbaterea pe tema banilor pentru administraţia locală.

„Iohannis dovedeşte din nou că nu înţelege nimic din economie şi că singura sa preocupare e bugetul serviciilor secrete.Realitatea e că aceste servicii au irosit fonduri uriaşe pentru a pune în practică protocoalele ilegale şi neconstituţionale. Iar în loc să aruncăm sume enorme pe practicile nesănătoase ale serviciilor secrete, mai bine să dăm mai mulţi bani pentru sănătatea copiilor din România. Este surprinzător că preşedintele Iohannis critică legea finanţării partidelor, pe care a promulgat-o fără să aibă nimic de obiectat...mai ales că unele suplimentări au fost propuse chiar de partidul care îl susţine acum la prezidenţiale“, susţin social-democraţii în mesajul publicat pe Facebook. 

Mai mult, PSD îl atacă pe preşedintele României şi pe tema banilor pentru comunităţile locale. „De asemenea, deşi a fost primar, Iohannis nu înţelege nimic din alocările guvernului pentru comunităţile locale. Principiul esenţial al noului buget este descentralizarea, respectiv transferarea unor servicii sociale de la Guvern, cu cheltuieli de 6,3 miliarde, însoţite însă de alocări suplimentare din cotele de TVA de 11,4 miliarde. Deci e cu plus, nu cu minus. Iohannis ar face bine să continue ce a făcut până acum...adică nimic şi să nu mai bage beţe-n roate economiei naţionale“, se mai arată în mesajul formaţiunii.

„Printr-un gest cinic, preşedintele PSD pune în opoziţie securitatea naţională cu sănătatea cetăţenilor. Numai un politician meschin şi inconştient ar putea să inoculeze ideea că sănătatea românilor nu poate fi asigurată din cauza bugetelor prea mari ale serviciilor de securitate“, susţine preşedintele Klaus Iohannis, ca reacţie la bugetul de stat pe 2019. Şeful statului propune ca bugetul Sănătăţii să fie suplimentat din banii alocaţi partidelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite