PRU ni-i livrează pe Ponta, premier, şi pe Ghiţă, ministru al Comunicaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul România Unită (PRU), condus de deputatul Bogdan Diaconu, a prezentat oferta guvernamentală a partidului, cu Victor Ponta în funcţia de premier şi cu Sebastian Ghiţă în cea de ministru al Comunicaţiilor. PRU încearcă, astfel, să bage zâzanie între Victor Ponta şi PSD.

Cabinetul prezentat de Bogdan Diaconu, pe pagina sa de Facebook, este condus de Victor Ponta şi are următoarea componenţă: Bogdan Diaconu - MAI, Daniel Savu - MApN, Camelia Khraibani - Sănătate, Mihai Sturzu - Cultură, Ionuţ Goidescu - Mediu, Gheorghe Saghian - Agricultură, Sebastian Ghiţă - Comunicaţii, Ion Eparu - Educaţie, Mirel Palada - Muncă, Andrei Piticaş - Transporturi, Ioan Axente - Economie, Ionuţ Săvoiu - Dezvoltare Regională, Dumitru Badrăgan - Justiţie, Mihai Precup - Finanţe, Cristina Iţcuş - Fonduri Europene şi Sarmiza Andronic - Diaspora.

Prin această strategie, PRU încearcă să forţeze o excludere a lui Victor Ponta din PSD. Majoritatea membrilor propuşi de Diaconu pentru un teoretic Guvern sunt foşti parlamentari PSD sau apropiaţi ai lui Victor Ponta. Printre excepţii sunt Mihai Precup, propus la Finanţe, care este un tânăr bancher şi consilier al lui Mihai Tănăsescu la BEI, şi Cristina Iţcuş, care este manager în cadrul SIVECO, potrivit news.ro

Bogdan Diaconu a spus, în repetate, rânduri, că aşteaptă ca fostul premier Victor Ponta să părăsească PSD şi să se alăture PRU. „Nu pot să joc la două echipe, joc la PSD. Eu cred că este nevoie de un partid naţionalist, nu extremist. PRU nu a crescut în sondaje la 3-4% datorită mie, ci pentru că este un partid activ. PRU şi-a găsit o nişă pentru că alte partide naţionaliste nu mai există”, a fost răspunsul lui Ponta. 

Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, că Liviu Dragnea şi Victor Ponta nu au ajuns la “o soluţie definitivă”, iar PRU îl aşteaptă în continuare pe Ponta să vină în rândurile sale, ca preşedinte al partidului şi candidat pentru funcţia de premier. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite