Propunerea de numire a unui ambasador în Israel a ajuns la şeful statului în 21 martie. Iohannis: Nu ştiu nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Israel în 20 martie, dar decizia de numire aparţine preşedintelui Iohannis. Şeful statului susţine că nu ştie de vreo astfel de propunere, deşi MAE a trimis-o la Cotroceni din 21 martie, conform unor documente prezentate de QMagazine. Conform legii, preşedintele nu are un termen-limită în care să accepte o propunere de ambasador venită dinspre MAE

QMagazine a prezentat mai multe documente referitoare la propunerea noului ambasador în Israel. În primul rând, sursa citată a prezentat memorandum de la Ministerul Afacerilor Externe, datat 20 martie 2018, în care ministrul Teodor Meleşcanu propune premierului Viorica Dăncilă numirea doamnei Monica Dorina Gheorghiţă în postul de ambasador extraordinar şi plenipotenţial al României în statul Israel. Propunerea a primit acordul premierului Dăncilă, care a semnat memorandumul.

Al doilea document este o notă a Ministerului de Externe, datată 21 martie 2018,  prin care ministrul Teodor Meleşcanu  îl informează pe consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu că premierul Viorica Dăncilă a fost de acord cu numirea Monicăi Dorina Gheorghiţă ca ambasador în statul Israel. Nota este însoţită de memorandumul MAE şi CV viitorului ambasador.

Preşedintele Iohannis a declarat însă joi, la Bacău, că nu ştie ca Guvernul să fi facut propunerea de ambasador. „Nu am văzut aşa ceva, dar nici nu am verificat. O să întreb la colegi dacă există aşa ceva”, a declarat Iohannis, aflat la Bacău.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite