Traian Băsescu: „Am văzut că liderii USL se grăbesc să împartă posturi. Să nu vândă pielea ursului din pădure!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele României, Traian Băsescu FOTO Adevărul/Petrică Tănase
Preşedintele României, Traian Băsescu FOTO Adevărul/Petrică Tănase

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă, la ora 18.30, la Palatul Cotroceni. Şeful statului a atacat din nou USL şi pe Victor Ponta, despre care a afirmat că "minte cum respiră".

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:


Despre desemnarea premierului:

  • Liderii europeni pot fi neliniştiţi de plagiat, de furtul intelectual care se practică la nivelul Guvernului.
  • Acestea sunt motivele reale ale liderilor europeni. Niciunul dintre ei nu-şi pune semne de întrebare că eu n-aş respecta regula jocului democratic în România, că n-aş respecta Constituţia. Îl cunosc pe Serghei Stanişev (preşedintele Partidului Socialist European . n.r.), ştiu ce performant a fost ca premier al Bulgariei. Am luat notă de declaraţia lui.
  • Voi desemna un prim-ministru care va trebui să treacă cu un vot majoritar prin Parlament, ceea ce va legitima Guvernul
  • Majorităţile parlamentare nu se fac nici la Cotroceni, nici la Victoria, nici în biroul preşedintelui Senatului. Se fac în Parlament.  

Despre statul de drept:

  • Liderii europeni sunt neliniştiţi din cauza atacurilor la adresa justiţiei, la adresa CNA şi a ANI. La Ponta şi Antonescu te poţi aştepta la orice. Aici vorbim de colegii mei de 8 ani, ei sunt liderii europeni. Glumind, aş spune că toţi au cearcăne la ochi



Despre USL şi cele 11 puncte primite de la Bruxelles:

  • Alt mesaj al USL este că toate declaraţiile lui Băsescu nu au făcut decât să nască nelinişti în rândul liderilor europeni. Atribuţiile de numire a premierului aparţin  preşedintelui, ţinând cont de interesul naţional şi de o anumită majoritate în Parlament. Oamenii trebuie să ştie că la alegerile parlamentare nu se alege premierul, ci Parlamentul. Domnii de la USL sugerează că viitorul premier ales prin vot poate fi respins de Traian Băsescu.
  • Un alt mesaj al USL este că dorinţa lui Băsescu de a numi un alt premier îl aşează în afara Constituţiei. Au o mentalitate de bolşevici, pentru că au capacitatea de minţi prin televiziunile lui Felix Voiculescu şi RTV. Liderii USL sunt anchetaţi acum, nu eu. Cei de la USL au fost prinşi cu liste de vot suplimentare şi cu buletine de vot. Eu n-am îndemnat pe nimeni să fure voturi, iar cei care sunt suspectaţi că au furat voturi la referendum sunt cei de la USL.
  • Un alt mesaj al USL: pentru că ARD nu există, Băsescu vrea să deturrneze rezultatul alegerilor. În urma suspendării au primit o listă cu 11 puncte. Ei uită de punctele cerute de liderii de la Bruxelles.
  • Un alt mesaj: ieşirile lui Băsescu din ultima vreme demonstrează că opţiunea suspendării a fost exactă. O minciună care este demontată în scris. Victor Ponta minte cum respiră. Minciuna ca mod de viaţă îl aşează în definiţia mitomanului. Acest domn nu are limite în a minţi. Cine crede în cuvântul unor astfel de lideri politici? Pentru ce introduci în campanie un preşedinte care nu candidează? Ar fi mai important dacă liderii USL ar spune cum absorb banii europeni, cum ar crea noi locuri d emuncă, cum vor consolida instituţiile statului, cum va arăta raportul MCV, cum rezolvi problema Schengen?

Despre campania electorală a USL:

  • Aceşti oameni mint de câteva luni că vor coabitare. Al doilea mesaj: alegerile din 9 decembrie sunt o continuare a luptei cu Traian Băsescu. Europa îi cere lui Traian Băsescu să respecte rezultatul alegerilor, a spus Victor Ponta. Domnii de la USL susţin sus şi tare că preşedintele trebuie să fie neutru, dar ei îl folosesc în campanie. Constat că domnii de la USL au un model propriu după care ar trebui să se desfăşoare consultările. I-am prevenit pe liderii USL că voi reacţiona dacă fac din mine subiect de campanie.
  • Am văzut că liderii USL se grăbesc să împartă posturi. Să nu vândă pielea ursului din pădure! Măcar să nu ia bani înainte. Voi fi extrem de exigent în privinţa miniştrilor. Să nu-şi imagineze că un ministru cu trecut penal va depune jurământul în faţa mea. Le spun românilor, indiferent de candidat, că, dacă are dosar penal, îi rog să nu-i voteze.
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite