Premierul Victor Ponta: „Dacă mă cheamă cei de la DNA, mă duc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, în cadrul emisiunii „Jurnalul de seară“, de la postul de televiziune Digi24, în contextul dezvăluirilor din dosarul „Microsoft”, că se va prezenta la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) dacă va fi chemat.

„Dacă mă cheamă cei de la DNA, mă duc. Aş fi preferat ca DNA-ul să mă cheme să mă întrebe, erai sau nu erai”, a spus premierul.

De asemena, acesta a precizat că a verificat dacă a existat un control în acea perioadă.

„Am verificat la Corpul de Control, nu s-a făcut niciodată între 2000-2004 un control privind licenţele. Cei după mine nu au făcut niciun control, iar TSD-ul nu poate primi donaţii”, a mai spus Victor Ponta.

„Noi am descoperit că Funeriu şi Vreme au trecut în contracte mai multe licenţe. Sunt şi ei pe listă dar mai la coadă. Într-o ordine normală, procesul necesar, trebuie să continue fără a ţine cont de cicluri electorale sau de campanii electorale”, a mai precizat Ponta.

Întrebat despre situaţia de la începutul acestui an când a comentat cazul „Năstase”, Victor Ponta a răspuns că a fost sancţionat şi că nu va mai repeta acest lucru.

„În ianuarie am făcut nişte declaraţii referitor la cazul Năstase de care am fost sancţionat de CSM şi am înţeles şi nu am să mai fac niciodată. Justiţia nu trebuie tratată ca pe un text biblic. Cred că jurnaliştii pot comenta, nu cred că preşedintele poate face acest lucru. Dar să extinzi interrdicţia către presă şi nu cred că justiţia are de câştigat înăbuşind comentariile”, a mai spus premierul.

Întrebat dacă este corectă candidatura lui Teodor Meleşcanu, premierul a răspus că „este un om decent domnul Meleşcanu, în felul acesta cei care împărtăşesc ideileliberale au doi candidaţi”

Mai mult, în ceea ce priveşte candidatura Elena Udrea la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta  a spus că „nu are şanse”, adăugând că aceasta „strânge număr de voturi pentru Klaus Iohannis”.

În ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis premierul a precizat că acesta este un „continuator al regimului lui Traian Băsescu”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite