Predoiu i-a cerut lui Băsescu să rupă pactul pe Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu a fost numit premier în Guvernul Alternatival PDL FOTO Marian Iliescu
Cătălin Predoiu a fost numit premier în Guvernul Alternatival PDL FOTO Marian Iliescu

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, face un apel la preşedintele Traian Băsescu să rupă pactul pe Justiţie încheiat cu USL.

„Plătim pactul pe Justiţie, plătim coabitarea cu un regim USL incapabil să respecte statul de drept. Justiţia şi statul de drept nu se negociază. Încurajăm şi cerem preşedintelui României să rupă acest pact. Justiţia trebuie să fie liberă şi independentă“, a susţinut Predoiu.

Fostul ministru al Justiţiei a mai spus că parte a acestui pact este şi Crin Antonescu, care a asistat la semnarea pactului.

„Încercarea PNL, sub conducerea domnului Antonescu, de a se spăla pe mâini nu are acoperire în realitate. Chiar dacă una dintre părţile pactului a dorit să asigure garantarea intereselor fundamentale ale României prin stabilitatea Justiţiei şi statului de drept, respectiv preşedintele României, cealaltă parte, USL-ul, a dorit de fapt să-şi impună la momentul potrivit interesele în Justiţie, iar declaraţia domnului Ponta este primul semnal în acest sens. Iată de ce am considerat la vremea respectivă că trebuia făcută o rocadă Kovesi — Morar. În acest fel, nu s-ar fi ajuns la astfel de situaţii“, a mai adăugat Predoiu.

Liderul PDL a avertizat şi asupra impactului pe care declaraţiile premierului l-ar putea avea asupra raportului MCV.

"Aceste declaraţii încalcă punctul 2 din raportul pe Justiţie, care înseamnă stabilitatea legislaţiei anticorupţie, care înseamnă stabilitatea instituţiilor anticorupţie. Sunt conştient de faptul că domnul premier Ponta nu poate înţelege acest lucru, pentru că un raport pe Justiţie nu se copiază ca o teză de doctorat, ci se scrie cu măsuri anticorupţie şi legislaţie care să garanteze aceste măsuri. Este un moment foarte greu şi unul din mesajele mele se îndreaptă către magistraţi: rezistaţi, indiferent de presiunile politice", a mai precizat Predoiu.

Într-o emisiune televizată, premierul Victor Ponta a declarat că procurorul Lucian Papici a făcut dosare politice. „Propaganda lui Macovei, nu a fost demis, i s-a terminat mandatul lui Papici. Susţin că Daniel Morar şi Papici au făcut dosare politice. Să se supere Macovei şi mama lui Macovei. Probail că îl va numi domnul Băsescu (n.r. Curtea Constituţională). Avem 350 de sesizări cu documente trimise la Parchet. Până astăzi nu au terminat cercetările. Ce victimă este Papici? Cum să fie şef dacă şi-a terminat mandatul! Să mai stea procuror simplu, să mai facă şi el un dosar, că şefi din aştia puşi de Băsescu .... Stă si el procuror simplu, că nu l-a născut sef. S-a terminat şi cu dosarul, l-a trimis, pa, la revedere", a mai spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite