Ponta îi va trimite, luni, lui Băsescu propunerea Silaghi pentru Transporturi, dar bănuieşte că îi va face dosar ca interimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a afirmat, sâmbătă seara, că îi va transmite preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru şi că va aştepta un răspuns, adăugând în acelaşi timp că este posibil ca şeful statului, prin amânarea acestui răspuns, să dorească să îi facă lui un dosar penal pentru ce va face ca ministru interimar la Transporturi.

"Luni dimineaţa, mă rog, o să plec spre Spania, dar o să trimit la Cotroceni propunerea cu domnul Silaghi de a fi ministru, după care preşedintele, nu ştiu în ce fel, va trebui să se pronunţe", a spus Ponta la Antena 3.

Întrebat dacă înţelege care este strategia preşedintelui Băsescu pentru menţinerea lui în postul de ministru interimar, Ponta a arătat că poate acesta are ideea de a-i face un dosar penal pentru perioada în care va conduce, ca interimar, Ministerul Transporturilor, adăugând însă că şeful statului i-a mai făcut dosare şi că nu este o problemă.

Ponta a precizat că activitatea la Ministerul Transporturilor va fi coordonată de un secretar de stat pe care el, ca prim-ministru şi ministru interimar, îl va gira şi pentru care îşi va asuma răspunderea.

"Vor trece cele 45 de zile şi dacă îl va respinge pe Silaghi, conform deciziei Curţii Constituţionale trebuie să spună şi de ce. Eu am fost la el cu decizia definitivă a Curţii de Apel Oradea, dacă pentru om e o problemă că are o decizie definitivă de clasare...eu credeam că e o problemă să aibă o condamnare, dar înţeleg că e o problemă să ai şi o achitare..", a spus Ponta.

Premierul s-a arătat în acelaşi timp îngrijorat de "semnele de neseriozitate" din ultimul timp ale preşedintelui, făcând referire la afirmaţiile preşedintelui legat de existenţa unor operaţiuni neautorizate în cazul Hayssam, la declaraţiile acestuia referitoare la vizita membrilor Guvernului în China şi la afirmaţiile legate de "ochii oblici" ai cetăţenilor din Republica Moldova.

El a legat "semnele de neseriozitate" ale preşedintelui şi de faptul că Elena Udrea şi unii dintre consilierii prezidenţiali se pronunţă în cazul Hayssam fără să fi avut atribuţii legale sau vreo implicare în aducerea în ţară a acestuia.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă seară, că preşedintele Traian Băsescu i-a spus că îl lasă pe premierul Victor Ponta interimar 45 de zile la Ministerul Transporturilor, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite