Ponta: Eu aş spune să muncim ca să avem bani. Băsescu nu ştie să muncească şi atunci face gălăgie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Premierul Victor Ponta a afirmat, sâmbătă, întrebat cum comentează îndemnul lui Traian Băsescu adresat tinerilor la Şcoala de Vară a PMP de a protesta în faţa Guvernului, că opinia sa este ”să muncim ca să avem bani”, adăugând că preşedintele ”face gălăgie” fiindcă ”nu ştie să muncească”.

”Protestaţi să aveţi bani… Credeţi că aşa, aşa se... Eu aş spune să muncim ca să avem bani. Domnul Băsescu nu ştie să muncească şi atunci face gălăgie” a spus Victor Ponta, sâmbătă, la Sinaia, la finalul unei întâlniri pe teme de agricultură.

Traian Băsescu a afirmat, sâmbătă, la Mamaia, la Şcoala de Vară a PMP, că României i s-au alocat peste 100 de milioane de euro, bani europeni, pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri, sumă din care până în prezent Guvernul nu a cheltuit ”niciun leu”, motiv pentru care i-a îndemnat pe tineri să protesteze.

El le-a explicat celor prezenţi că subiectul ”locuri de muncă pentru tineret” a preocupat Consiliul European încă din 2012, decizii importante fiind luate în 2013, care s-au manifestat prin alocarea de resurse financiare pentru fiecare ţară. Astfel, în programul ”Locuri de muncă pentru tineret” România are alocaţi 106 milioane de euro, bani care trebuie cheltuiţi în perioada 2014-2015.

”Dacă aceşti bani nu se cheltuie, se realocă altor ţări. Trebuie să cheltuim 106 milioane de euro destinaţi creării de locuri de muncă pentru tineri. Până acum s-au cheltuit zero lei. Programul transmis de Guvern la Comisia Europeană nici măcar nu este aprobat, ceea ce e nepermis”, a pus preşedintele.

Potrivit şefului statului, banii sunt destinaţi regiunilor Centru, Sud-Muntenia şi Sud-Est, unde şomajul în rândul tinerilor depăşeşte 25%.

”Dacă aş fi în locul vostru, aş face zilnic proteste la Guvern pentru că nu sunt bani pe care să îi ai la dispoziţie multă vreme, ei sunt pentru perioada 2014-2015. La 31.12.2015, aceşti bani se realocă altor ţări”, a spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite