Ponta se întâlneşte astăzi cu şeful Pentagonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chuck Hagel ajunge astăzi în România FOTO Reuters
Chuck Hagel ajunge astăzi în România FOTO Reuters

Şeful Pentagonului, Chuck Hagel, ajunge astăzi în România, unde se va întâlni cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Apărării, Mircea Duşa.

„Mesajul Guvernului va fi mesajul pe care l-am transmis şi vicepreşedintelui Biden şi anume că România este un aliat extrem de serios şi important pentru SUA, pentru comunitatea euro-atlantică şi că România îşi îndeplineşte îndatoririle şi este un factor de stabilitate în regiune“, a spus Ponta, referitor la vizita lui Hagel în Româina.

Secretarul Apărării al SUA, Chuck Hagel, vine în România, la invitaţia ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa. „Întâlnirile dintre cei doi demnitari sunt programate joi, 5 iunie, la Constanţa, prilej cu care vor fi abordate teme precum dimensiunea militară a Parteneriatului Strategic între cele două state, cu accent asupra sprijinului SUA pentru România în actualul context din vecinătatea estică, importanţa măsurilor de reasigurare la nivel aliat, stadiul operaţionalizării proiectelor SUA din România, ca şi teme referitoare la agenda aliată în perspectiva Summit-ului NATO din Ţara Galilor“, se arată într-un comunicat transmis luni de MApN.

Şeful Pentagonului va vizita o navă americană, crucişătorul USS Vella Gulf, aflat în prezent în Marea Neagră.

Citeşte şi:

Şeful Pentagonului vine în România să viziteze crucişătorul USS Vella Gulf, aflat în Marea Neagră

Şeful Pentagonului, Chuck Hagel, va începe miercuri un turneu de 12 zile, urmând să se deplaseze în Singapore, Belgia, România şi Franţa. Acest turneu va începe cu o scurtă deplasare la baza militară Elmendorf din Alaska, unde secretarul american al Apărării va evalua capacităţile de apărare antirachetă, potrivit AFP.

NATO ar putea accelera instalarea elementelor antirachetă în Europa

Alianţa Nord-Atlantică (NATO) intenţionează să accelereze procesul de instalare a unor elemente antibalistice în Europa, din cauza tensiunilor cu Federaţia Rusă, a declarat recent secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, potrivit publicaţiei National Journal.

Mircea Duşa: Avioane americane F-16 vor veni săptămâna viitoare în România pentru exerciţii

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat duminică, în cadrul unei emisiuni a postului  Antena 3, că mai multe avioane americane F-16 vor veni săptămâna viitoare în România pentru a participa la exerciţii în spaţiul aerian românesc şi vor rămâne o perioadă destul de lungă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite