Politica de Paşte: Nicu Bănicioiu a mers la „primiri urgenţe“, Remus Cernea s-a recules pe „Jesus Christ Superstar“, iar Adrian Năstase şi-a numărat singur ouăle

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diverse moduri de a sărbători Paştele
Diverse moduri de a sărbători Paştele

Politicienii s-au întrecut în urări de Paşte şi au umplut reţelele sociale de poze cu iepuraşi, cozonaci, ouă şi icoane. Din Gibraltar la New York şi de la Cornu la Voluntari, actualii şi foştii aleşi au prăznuit sărbătoarea pascală cu gândul la popor.

Preşedintele Klaus Iohannis a postat pe contul său de Facebook un mesaj video pentru cei care sărbătoresc Paştele. "Creştinii ortodocşi şi greco-catolici serbează astăzi Paştele, o sărbătoare a speranţei şi a încrederii. Să împărţim bucuria Învierii cu semenii noştri care poate nu au ce să pună pe masă, sunt bolnavi, singuri sau nu au un acoperiş deasupra capului. Să îi încurajăm pe cei abătuţi şi să redăm speranţa oricui se află în suferinţă dintr-un motiv sau altul. Apropierea de ceilalţi prin compasiune şi solidaritate este cheia renaşterii noastre ca societate de oameni demni şi responsabili. Vă urez tuturor sărbători fericite, pace şi bucurie. Hristos a înviat!", spune preşedintele Klaus Iohannis în mesajul video.

Nicu Bănicioiu a vrut să se asigure

Şi premierul Victor Ponta a transmis, pe contul său de Facebook, un mesaj cu ocazia sărbătorii Paştelui. "Sfintele sărbători de Paşti ne reunesc pe toţi în spiritul toleranţei şi al iubirii. Vă doresc tuturor zile pline de lumină, bucurie şi pace!", scrie Victor Ponta. Acesta a fost surprins vineri într-un avion care decola de la Frankfurt spre New York.

Şi Dan Mihalache, consilierul lui Klaus Iohannis, s-a aflat în ultimele zile la New York, unde a luat parte la „Ziua investitorilor români“. El s-a fotografiat pe străzile metropolei americane şi a urcat pozele pe Facebook.

Departe de ţară a fost şi senatoarea PNL Vasilica Miron (foto dreapta), care şi-a petrecut vacanţa de Paşte tocmai în Gibraltar. Liberala Elena Uiorean ne-a urat „Guten Morgen“, din Germania, în timp ce Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, şi Gabriela Firea, senatoare din partea Partidului Social Democrat, au postat pe Facebook fotografii din sânul familiei. Alina Gorghiu, preşedintele PNL, a petrecut Paştele alături de părinţii ei, unde s-a jucat cu câinele familiei, pe nume Pufulete.

Monica Macovei a distribuit o poză în care ne arată un vas plinc cu ouă vopsite iar în mesajul alăturat instantaneului vorbeşte despre lupta anti-corupţie: „Şi România, subminată de minciună şi corupţie, are nevoie de speranţa unui nou început. Îmi doresc să fim cu toţii în slujba binelui, a oamenilor şi a ţării noastre şi să ne clădim cu speranţă şi bucurie un destin comun. Un Paşte luminat şi senin tuturor Românilor, oriunde s-ar afla în lume!“

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, a fost la serviciu în prima zi de Paşte. Îngrijorat că românii s-ar putea îmbuiba cu mâncăruri grele, Bănicioiu s-a deplasat personal la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi la câteva unităţi de primiri-urgenţe. „Am vrut să mă asigur că totul funcţionează aşa cum trebuie“, a explicat ministrul pe pagina sa de Facebook.

vasilica

Cele 90 de ouă ale lui Adrian Năstase

Singurul politician pentru care sărbătoarea Paştelui a trecut aproape neobservată a fost Remus Cernea. Deputatul care s-a dedicat luptei împotriva religiei în şcoli a marcat Paştele postând pe Facebook piesă „Gethsemane“ din opera rock "Jesus Christ Superstar". El a lăsat să se înţeleagă că a consumat, împreună cu apropiaţii săi, un mile de brocoli, în locul mielului tradiţional. Cernea este şi un fervent apărător al drepturilor animalelor. De asemenea, el este vegetarian.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat şi el pe Facebook un mesaj cu prilejul celebrării învierii Domnului: "Sfintele sărbători pascale să vă aducă linişte şi bucurie în suflet, alături de familie şi de toţi cei dragi! Să vă dea Dumnezeu prieteni adevăraţi!".

mielul

Cu gândul la duşmani, Adrian Năstase, fost prim-ministru al României, a distribuit o postare cu totul deosebită. Dorind să ducă mai departe celebrul îndemn „îi invit să-mi numere ouăle!“, Năstase a pus pe contul său de Facebook o poză cu multe ouă şi a scris primul comentariu: „Sunt 90. Hristos a înviat!“

oua nastase
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite