PNL: alegeri „de jos în sus“, dar cu scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Mario Oprea (stânga) a ieşit câştigător în confruntarea cu deputatul Ionuţ Stroe (dreapta). Deznodământul era oarecum previzibil, din moment ce Oprea a preluat şi interimatul organizaţiei PNL Craiova cu două săptămâni înainte de alegeri. FOTO Colaj Adevărul
Senatorul Mario Oprea (stânga) a ieşit câştigător în confruntarea cu deputatul Ionuţ Stroe (dreapta). Deznodământul era oarecum previzibil, din moment ce Oprea a preluat şi interimatul organizaţiei PNL Craiova cu două săptămâni înainte de alegeri. FOTO Colaj Adevărul

Competiţia internă a liberalilor e un concurs de certuri şi jigniri între liderii de organizaţii, nu o cursă din care să iasă mai puternic PNL. Alegerile din organizaţiile Craiova, Constanţa şi Alexandria au demonstrat cu vârf şi îndesat tensiunile din interiorul partidului, cu doar două luni înainte de Congres.

Lupta pentru putere în interiorul PNL arată că o parte din candidaţi nu se sfiesc să apeleze la tot felul de metode pentru a le pune beţe în roate  adversarilor din acelaşi partid. Astfel de practici au fost invocate, mai întâi, în organizaţia locală PNL Craiova care de astăzi îl are preşedinte pe senatorul Mario Oprea. Acesta a fost ales preşedinte cu 227 de voturi, în timp ce deputatul Ionuţ Stroe a luat doar 110, iar Marcel Marcea 104 voturi.  Stroe a atras atenţia, cu câteva zile înainte de organizarea alegerilor , că pentru favorizarea conducerii interimare s-ar fi trecut la măsuri precum la convocarea la şedinţa de alegeri într-un mod selectiv, iar unei bune părţi a membrilor nu li s-a mai permis plata cotizaţiilor, în timp ce altora le-a fost achitată „din oficiu“.

„Nu mă bucur că am învins slăbiciunile cuiva, ci că am câştigat legitim un drept“, a declarat senatorul Mario Oprea, cel care a uitat că prin bunăvoinţa conducerii centrale a fost numit în urmă cu două săptămâni preşedinte interimar al PNL Craiova, înlocuindu-l fără explicaţii pe Ionuţ Stroe, fost purtător de cuvânt al partidului. 

Până la urmă, Mario Oprea a ajuns preşedinte de organizaţie locală. „L-am văzut pe Mario fugind de la Ciuperceni când a venit Olguţa. Pentru că le e frică să lupte împotriva lu’ Olguţa! Eu nu ştiu prin ce birou o sta la Bucureşti Nicolae Giugea cu Claudiu Manda sau Mario Oprea şi Ionuţ Stroe cu Olguţa“, a răbufnit la microfon celălalt contracandidat, Marcea. Degeaba. Candidatul agreat de centru a câştigat. 

„Afirmaţii mincinoase“

O situaţie greu de gestionat e şi la Constanţa, unde senatorul Vergil Chiţac, fost şef al filialei PNL Constanţa, solicită dizolvarea conducerii organizaţiei judeţene şi numirea unor lideri interimari care să se ocupe în mod transparent şi statutar de finalizarea alegerilor interne. Cauza: preşedintele organizaţiei judeţene, Gheorghe Dragomir,  ar fi convocat nestatutar o şedinţă pentru alegerile filialei municipale. „Au fost amestecaţi membrii oneşti cu oameni aduşi pe ultima sută de metri, din afara partidului, într-o încercare disperată şi nereuşită de a asigura cvorumul şedinţei. Totodată, discursul prelungit şi chinuit al preşedintelui Gheorghe Dragomir a fost presărat cu nenumărate afirmaţii mincinoase“, a afirmat Chiţac, senator care a precizat că nu-l va accepta pe omul de afaceri George Muhscină drept lider de filială. Decizia finală va fi tranşată de conducerea naţională.

Vorbe grele în fieful lui Dragnea

Tensiuni  au fost şi la alegerile pentru organizaţia PNL Alexandria. Principalii pretendenţi la şefia acestei organizaţii au fost Mihai Murar, fost candidat pentru Camera Deputaţilor, şi Florin Titirişcă, ex-preşedinte al organizaţiei, acuzat că la parlamentare a susţinut USR, nu PNL. În prezenţa unor agenţi de pază privaţi care au asigurat intrarea în sala de şedinţă doar a celor care şi-au plătit cotizaţia la zi, până la urmă competiţia a fost câştigată de Murar, spre nemulţumirea principalului contracandidat. Au fost aruncate cuvinte dure, Titirişcă numind-o „nesimţită“ pe o membră de partid pentru că l-a întrerupt, potrivit unor surse participante la şedinţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite