Pensii speciale - cadoul pe care PSD îl promite primarilor în prag de alegeri. Dragnea: Guvernul va da OUG;  CCR „a măcelărit” legea votată de PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Mediafax / Alexandra Dobre
Liviu Dragnea FOTO Mediafax / Alexandra Dobre

Liviu Dragnea a anunţat că Guvernul Dăncilă va adopta, prin ordonanţă de urgenţă, Codul Administrativ, act normativ care a fost declarat neconstituţional de CCR, după ce a fost adoptat de Parlament. Marea miză a acestui proiect este acordarea de pensii speciale pentru primari.

„Am decis să adoptăm Codul Administrativ prin OUG“,  a declarat Liviu Dragnea, care a precizat că va fi inclusă în acest proiect şi „dezcentralizarea“, fără a da detalii. 

De asemenea, Liviu Dragena a evitat să răspundă dacă în OUG privind Codul Administrativ se vor regăsi şi pensiile speciale pentru aleşii locali, în condiţiile în care acestea au fost respinse de CCR de trei ori până în prezent.  

Marea miză a acestui cod sunt tocmai aceste pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, în contextul în care se apropie euroalegerile, programate pe 26 mai, iar PSD şi ALDE vor să-i convingă pe aleşii locali să mobilizeze electoratul lor la vot.

Anterior, în cadrul coaliţiei PSD-ALDE se discutase şi despre adoptarea Codului Administrativ prin asumarea răspunderii, dar acest lucru însemna că Opoziţia poate ataca proiectul de lege în Parlament, prin depunerea unei moţiuni de cenzură.

Pensiile speciale pentru aleşii locali au fost declarate de două ori neconstituţionale în 2016. De asemenea, CCR a decis anul trecut faptul că proiectul privind Codul Administrativ, adoptat de Parlament, e neconstituţional în integralitate. Printre prevedei erau şi aceste pensii speciale. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite