Parlamentul le face unora dintre români mici bucurii şi daruri

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul săptămânii pe cale să se încheie peste unii dintre români a plouat cu daruri. Li le-au făcut sau, mă rog, sunt gata să le facă parlamentarii României.

O adunătură de inşi care, după ce de un an şi mai bine încoace şi-au votat lor o avalanşă de privilegii care mai de care mai nesimţite, spre a nu părea din cale afară de hapsâni, s-au gândit să arunce şi unei mici părţi dintre români câteva ciozvârte.

Lista darurilor parlamentare care, spre a se concretiza, mai au nevoie doar de semnătura preşedintelui Klaus Iohannis, a început cu votarea legii conversiei creditelor în franci elveţieni, credite luate inconştient  de unii dintre conaţionalii noştri. Mai concret. O parte dintre români, din felurite motive, în primul rând pentru că au crezut că dau lovitura, s-au îndatorat la bănci bezmetic, fără a ţine cont de repetatele avertismente ale BNR legate de riscurile la care se expun în cazul în care preferă aşa-zisele valute exotice.

Între timp, cursul a crescut, povara datoriei s-a dovedit insuportabilă, oamenii s-au dus cu jalba în proţap cerând un pic de milă. Şi iată, aşa ca un făcut, mila cerută a venit cu doar puţin timp înainte de intrarea în campania electorală. Atenţie! Legea conversiei a trecut graţie voturilor reunite ale parlamentarilor proveniţi din cele două partide socotite a fi adversare - PSD şi PNL.

Dacă pe pesedişti mai-mai că îi înţeleg fiindcă, teoretic sunt de stângă, chiar dacă nu au nici un Dumnezeu, pe penelişti aproape că aş zice că nu îi înţeleg deloc căci măsura este complet neliberală. Numai că, aşa după cum ştim demult, Diavolul stă în detalii. Iar detaliul că în ultimul moment a fost eliminat până şi plafonul de 250.000 de franci elveţieni lămureşte multe. Liberalii nu doar că nu riscă să pară răi, neomenoşi, anti-români şi să piardă în consecinţa voturi, ci, iată, îi mai salvează de la greutăţi, poate chiar de la faliment, pe unii dintre rechinii proveniţi din rândurile ei ce s-au îndatorat cu nemiluita.

Credite la bănci au mulţi români, unii în lei, alţii în euro sau în dolari. Cursul mai tuturor valutelor a crescut, a crescut în consecinţă şi efortul necesar pentru rambursarea lor. Mă întreb dacă nu cumva luni sau marţi, spre a nu comite, Doamne fereşte, nedreptăţi, PSD-ului, chiar aşa fără nici un Dumnezeu cum îl ştim că este, îi va veni ideea de a lua cine ştie ce măsură reparatorie şi în acest domeniu. Măsură ce va fi votată pe repede-înainte fără ca nici unui parlamentar să îi pese de consecinţe.

Ştiu, scriind cele de mai sus, m-am pus teribil de rău  cu acei cititori care au credite în franci şi care acum sunt la ananghie. Dar - vorba d-lui Cristian Tudor Popescu - dacă ar fi avut profit, l-ar fi împărţit cu mine?

Nu e exclus deloc ca în cursul săptămânii viitoare să treacă şi legea conului Leonida ot Teleorman, pe numele din buletin Liviu Dragnea, condamnat penal. E vorba despre un proiect vizând eliminarea a 102 impozite şi taxe. Ce contează pentru impresia de ansamblu şi pentru intenţia mai mult decât vădită de a mai minţi o dată pentru a-l convinge că electoratul că PSD e bun, milos şi cu faţa întoarsă spre popor cu unele dintre respectivele taxe sunt deja eliminate? Şi ce contează că abolirea respectivelor dări are un anumit impact asupra încasărilor la bugetul de Stat? Contează doar ca voturile să intre-n sac şi pe urmă Dumnezeu cu mila!

Posibilitatea ca darurile amintite să se concretizeze stă în stiloul preşedintelui Iohannis.

Sper din toată inima ca respectivul stilou să nu funcţioneze!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite