Iohannis cere demiterea „urgentă“ a miniştrilor Carmen Dan şi Meleşcanu pentru umilirea diasporei. Preşedintele face comisie la Cotoceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-i demită pe Carmen Dan, ministru de Interne, şi Teodor Meleşcanu, ministru de Externe, pentru modul în care au organizat alegerile europarlamentare şi referendumul pe Justiţie. În perspectiva alegerilor prezidenţiale, Iohannis a anunţat că va înfiinţa la Cotroceni o comisie mixtă, unde va invita reprezentanţi ai tuturor instituţiilor cu atribuţii în organizarea alegerilor.

Am fost ieri la două întâlniri politice importante. O reuniune informală a Consiliul European şi o reuniune a PPE. Pot să vă spun, dragi români, că foarte mulţi lideri europeni au apreciat rezultatele referendumului. Aceste felicitări le-am primit în numele românilor. În Europa, România contează! 

Au răspuns cu DA aproape 6 milioane jumătate din români. E un rezultat extraordinar de bun, care readuce România în normalitatea europeană. 

Nu trebuie să trecem cu vederea probleme grave care au apărut în timpul votării. Foarte mulţi români s-au arătat revoltaţi că au trebuit să stea la coadă chiar şi în ţară. Întreaga organizare a fost gândită pentru inhibarea votului, nu pentru încurajarea votului.

Am văzut cu mare tristeţe cum mii şi mii de români au stat la cozi interminabile. Aceste probleme trebuie rezolvate urgent, pentru că vin alegerile prezidenţiale. Pentru că nu am încredere în Guvern, voi înfiinţa la nivelul Administraţiei Prezidenţiale o comisie mixtă, unde îi voi invita pe toţi cei care au atribuţii. Este evident că trebuie să existe şi urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător trebuie să plătească cu funcţia. Fiindcă nu au ştiu să-şi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!“, a spus Iohannis. 

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a venit cu o nouă explicaţie pentru cozile din diaspora la votul pentru europarlamentare şi referendum de duminică, motivând că autorităţile au fost luate pe nepregătite de existenţa a două buletine de vot în plus şi de numărul mare de votanţi.

Reacţia lui Meleşcanu după ce Iohannis a cerut demiterea sa

Carmen Dan, reacţie după ce Iohannis a cerut demiterea sa

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite