Niels Schnecker nu mai este strategul lui Crin Antonescu. Ce ascunde CV-ul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful de campanie al lui Crin Antonescu, Niels Schnecker, a decis să părăsească echipa de campanie pentru prezidenţiale a preşedintelui PNL, în urma problemelor de comunicare întâmpinate în decursul colaborării din ultimele luni de zile. Informaţia a fost confirmată astăzi de Crin Antonescu.

Întrebat dacă va înceta colaborarea sa cu Niels Schnecker, Crin Antonescu a răspuns: "Da, va înceta, ceea ce nu înseamnă că relaţia de amiciţie între mine şi domnul Schnecker va înceta. Ea va continua, activitatea domniei sale în calitate de consilier al meu va înceta".

El a precizat că a avut o "colaborare normală, o colaborare bună" cu Schnecker, însă "colaborările încep şi se termină".

În plină vară, la sfârşitul lunii iunie 2013, Crin Antonescu anunţa că omul de afaceri Niels Schnecker se va ocupa de campania sa prezidenţială. „Avem nevoie de viziunea sa occidentală, de experienţa şi succesele sale, mai puţin ştiute publicului larg, înregistrate în cadrul campaniilor electorale din SUA“, a motivat Antonescu alegerea lui Schnecker.

Potrivit unor surse politice, consultantul a întâmpinat mai multe probleme de comunicare cu liderul PNL, în special după ce au apărut informaţii potrivit cărora Antonescu ar fi avut discuţii cu Adrian Thiess.

Consilier fictiv la Casa Albă

Şeful de campanie al lui Crin Antonescu, omul de afaceri Niels Schnecker (53 de ani), şi-a publicat pe site-ul personal un CV impresionant, dar „a uitat“ să treacă şi anii în care a absolvit studiile înalte sau perioada în care a profesat.

Potrivit CV-ului său oficial, primul contact al lui Niels Schnecker (foto dreapta) cu elita politică americană a avut loc pe când acesta avea numai 27 de ani. Mai precis, directorul de campanie al lui Crin Antonescu susţine că a fost numit consilier special la Casa Albă în 1987, perioadă în care preşedinte era Ronald Reagan, dar documentele aflate în arhiva de la Casa Albă, publicate online, îl contrazic.

Numele lui Niels Schnecker nu figurează între consilierii lui Ronald Reagan, nu doar în 1987, ci pe parcursul ambelor mandate ale acestuia. În schimb, arhiva documentelor din timpul administraţiei Reagan arată că fostul şef de stat a numit-o în funcţia de consilier special pe Mary F. Wieseman. Conform vechiului CV, în aceeaşi perioadă, respectiv în 1987, omul de afaceri se afla în Colorado, unde a deţinut funcţia de CEO al International Investment Bankers Group Inc. În acelaşi an, obţine şi un MBA în cadrul National Center for Business Studies din Washington D.C. Însă ultimele două instituţii nu pot fi găsite de motoarele de căutare şi nici nu există nicio referire la ele.

Numele său nu apare, ulterior, nici printre membrii echipelor de campanie ale lui George Bush Sr., George W. Bush, Rudolph Giuliani, deşi CV-ul său pretinde că  ar fi fost consilier al candidaţilor la campaniile prezidenţiale derulate în perioada 1984 - 2008.

Şi nici în Comitetul Naţional Republican, din care acesta susţine că face parte, nu figurează. Singura legătură dintre numele lui Niels Schnecker şi republicani poate fi identificată pe lista sponsorilor. Într-adevăr, Schnecker a avut donaţii modice, în două rânduri, 250 şi 1.550 de dolari, pentru cauza republicanilor, potrivit unui document al Comisiei Electorale Federale din SUA.

ABSOLVENT DE SORBONA: FACULTATE INEXISTENTĂ

Niels Schnecker susţine că a absolvit cursurile Universităţii Sorbona, în cadrul Faculté de la Romande. Facultatea respectivă nu există, însă, iar în ce priveşte situaţia absolvenţilor, prestigioasa universitate pune la dispoziţie, pe site-ul propriu, un anuar în care se regăsesc numele studenţilor actuali, dar şi ale foştilor studenţi. Totodată, Schencker susţine că este doctor în filosofie economică, diplomă obţinută, de asemenea, în cadrul Universităţii Sorbona. Cu toate acestea, numele său nu se regăseşte printre foştii studenţi.

Consilier la privatizarea flotei?

Niels Schnecker a sosit în România în 1994, potrivit unui interviu acordat în 2010. „Eram avocat în Johannesburg, Africa de Sud, şi m-a convins să mă întorc (n.r. - în România) răposatul ambasador Mihai Botez, Dumnezeu să-l ierte!“, povestea Schnecker pentru „Evenimentul zilei“. Cu toate acestea, într-un articol publicat de acelaşi cotidian în 1993, Niels Schnecker figura pe lista de experţi mandataţi de Guvernul României. „În 1993 nu eram consilier la Navrom“, a comentat, scurt, Schnecker, pentru Adevărul.


Citeşte şi:

Identitatea pierdută a lui Schnecker. Cum au dispărut din CV-ul strategului lui Crin Antonescu colaborarea cu Reagan, licenţa de pilot militar şi alte „amănunte“

Şeful de campanie al lui Crin Antonescu, omul de afaceri Niels Schnecker (53 de ani), şi-a publicat pe site-ul personal un CV impresionant, dar „a uitat“ să treacă şi anii în care a absolvit studiile înalte sau perioada în care a profesat. O căutare atentă arată că datele din CV se contrazic cu informaţiile oficiale.

Realizatorul TV Niels Schnecker va conduce campania pentru prezidenţiale a lui Crin Antonescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, vineri, că jurnalistul postului de televiziune Antena 3 Niels Schnecker va fi directorul său de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

CFR: Moderatorul Antena 3 Niels Schnecker, numit la conducerea companiei. Schnecker: „Cu durere în suflet, va trebui să refuz oferta”

CFR a anunţat miercuri noul Consiliu de Administraţie al companiei, care va fi condus de moderatorul Antena 3 Niels Schnecker. Acesta susţine însă că este vorba doar de o propunere pe care, „cu durere în suflet“, va trebui să o refuze, pentru că nu vrea să renunţe la televiziune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite