Monica Macovei: Solicit să intru în procesul de selecţie pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul PDL Monica Macovei a declarat, luni seară, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune B1 TV, că cere includerea sa în procesul de selecţie a candidaţilor dreptei pentru alegerile prezidenţiale din 2014 şi susţine că măsurătorile realizate de institutele de profil ar trebui să stabilească persoana cu cele mai mari şanse de a ajunge la Cotroceni.

Cel mai activ europarlamentar al PDL în legislatura trecută a PE a explicat că este necesară o nouă cursă în interiorul dreptei din România ar trebui să aibă loc pentru a desemna cel mai bun contracandidat care să aibă şanse în faţa nominalizatului din partea PSD pentru Palatul Cotroceni. După alianţa PDL cu PNL, este vorba de o nouă „realitate politică”, după cum susţine Monica Macovei, iar paleta de alegere a dreptei să nu se limiteze la opţiunea Cătălin Predoiu sau Klaus Iohhanis

„Dreapta are obligaţia să aleagă cel mai bun candidat care să poată învinge stânga la alegeri. Eu solicit în continuare să intru în procesul de selecţie. Voi cere acest lucru tot timpul până se termină aceasta măsurătoare care nici n-a început, ea începe la 1 august. Poate cineva se deşteapta pana atunci. De ce nu pot fi inclusa, nu numai eu, dar şi alţii care au şanse?”, afirmat europarlamentarul PDL..

O opinie similară a fost enunţată şi de Mihai-Răzvan Ungureanu, politician a declarat ca nu a renunţat la intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, dar ca este conştient că cel mai bine cotat în sondaje, din partea dreptei politice, este plasat edilul Sibiului.

 „Nu îmi pun problema unei candidaturi de vanitate. Ceea ce mă interesează este ca în toamnă, candidatul dreptei să fie câştigător indiferent de numele lui”, a afirmat fostul preşedintele Forţei Civice, dar care a adăugat că: „Eu îmi doresc o emisiune între aceşti mulţi candidaţi de dreapta pretendenţi la prezidenţiale. Toţi candidaţii de dreapta au calităţi”, a punctat fostul prim-ministru al României.

Klaus Iohannis a câştigat luni disputa internă pentru desemnarea candidatului liberal la Preşedinţie. În cursa dintre Crin Antonescu şi preşedintele PNL, membrii Delegaţiei Permanente au decis, cu 111 voturi „pentru“ şi 55 „împotrivă“, că Iohannis este cel mai potrivit pentru a-i reprezenta în competiţia cu PDL pentru alegerile prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite