Ministrul Fondurilor Europene, mesaj puternic pro Tudose înaintea Comitetului Executiv al PSD de luni, în care Dragnea ar cere decapitarea Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
marius nica foto facebook

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a publicat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de susţinere la adresa premierului Tudose, în contextul crizei din PSD care a dus la convocarea de urgenţă a unei şedinţe a Comitetului Executiv al partidului în care se va decide rezultatul lupte Dragnea - Tudose.

„1,5 miliarde de euro pierduţi pentru aleşii locali şi mediul privat

Dezvoltarea economică a României, cea mai importantă parte a Programului de Guvernare, nu poate fi obţinută decât prin muncă asiduă, miniştrii competenţi şi linişte guvernamentală.

Sub mandatul actualului Prim-Ministru, Romania a acreditat Autorităţile de Management, a luat măsurile pentru îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante, a primit primii bani europeni din perioada 2014-2020.

2018 este cel mai important an, România poate pierde definitiv 1.5 miliarde euro din actualul exerciţiu. Orice zi pierdută este o crimă la adresa dezvoltării economice a României.

Responsabilitatea actului de guvernare aparţine Prim-Ministrului şi echipei sale, orice decizie guvernamentală trebuie luată în interiorul Guvernului !

#responsablitate“ este mesajul publicat de Nica sâmbătă seară pe Facebook.

Marius Nica se alătura astfel grupării care îl susţine pe Mihai Tudose în lupta cu liderul PSD Liviu Dragnea, în care se mai regăsesc nume precum Adrian Ţuţuianu, fost ministru al Apărării, Mircea Titus Dobre, actual ministru al Turismului, şi ministrul Transporturilor, Felix Stroe.

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a confirmat, pentru DCNews.ro, convocarea CEx-ului pentru luni. „Acest CExN fulger va avea loc luni. Tema este să ne reglăm în interior toate problemele care au ajuns în spaţiul public amplificate de 100 de ori faţă de dimensiunea lor reală. Să ieşim cu asigurări către cei care ne-au votat că nu ne batem joc de votul lor, să trecem peste orgolii şi poziţii personale, aşa cum  am făcut-o întotdeauna şi să mergem mai departe”, a spus Codrin Ştefănescu.

Liderii PSD convocaseră şedinţa Comitetului Executiv pentru data de 29 ianuarie, la Iaşi, cu scopul de a dezbate planul de restructurare a Guvernului propus de premierului Mihai Tudose. Între timp, Tudose a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, unul dintre oamenii fideli lui Liviu Dragnea, pe motiv că l-a minţit în scadalul poliţistului-pedofil. 

În replică, Liviu Dragnea, însoţit de vicepremierul Paul Stănescu, a plecat prin nordul ţării pentru a discuta cu baronii PSD mici şi mijlocii schimbarea premierului. După mini-turneul lui Dragnea prin ţară, mai mulţi lideri PSD apropiaţi de Liviu Dragnea au solicitat întrunirea de urgenţă a Comitetului Executiv Naţional (CEx) pentru a tranşa criza din interiorul partidului. 

Graba lui Liviu Dragnea se explică prin faptul că liderul PSD încă mai are majoritate în CEX, deşi războiul cu Mihai Tudose i-a ştirbit serios din autoritate. Însă, dacă ar fi aşteptat până pe data de 29 ianaurie, şansele ca premierul Tudose să-şi creioneze o majoritate în CEX creşteau.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite