Mihai Tudose, despre Siegfried Mureşan: „Poate cineva îi face un consult. Mi-e şi jenă să-i dau numele“. De la ce a plecat scandalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Mihai Tudose s-a arătat nemulţumit de criticile pe care europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan le-a adus Guvernului pentru proiectul privind relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului la Bucureşti, avertizandu-l că va discută cu "liderii domniei sale".

"O să încerc să am o discuţie cu partidul domniei sale. România face eforturi deosebite să mute la Bucureşti Agenţia Europeană a Medicamentului. Am găsit sediul, s-a depus documentaţia, încercam să ne facem lobby. Un europarlamentar român spune că sediul nu e bun, că e bătaie de joc şi că nu se poate să fie mutată Agenţia respectivă de la Londra la Bucureşti fiindcă aşa vrea Guvernul României. El e român. Nu dau nume, că mi-e şi jenă, nu merită pomenit“, a spus Mihai Tudose despre Siegfried Mureşan într-un interviu pentru Agerpres. 

„Nu doresc să discut cu dumnealui, dar am să am o discuţie cu liderii domniei sale. Am înţeles, suntem cu toţii români, el reprezintă România acolo. Înţeleg declaraţii politice, că nu-i place de cineva sau cum acţionează cineva, e altceva. Dar când prin acţiunile domniei sale chiar aduce deservicii României şi deservicii grave, poate cineva îi face un consult, nu ştiu", a mai spus  Mihai Tudose. 

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan a criticat ieri Guvernul pentru că a ales pentru relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului o clădire aflată abia în construcţie, situată în Pipera, cea mai aglomeratră zonă a Capitalei.

„Guvernul PSD - ALDE a depus candidatura României pentru relocarea Agenţiei Europene pentru Medicamente (AEM) din Londra la Bucureşti şi a propus un loc de construcţie a noului sediu care pare ales să garanteze eşecul ţării noastre în această competiţie. Guvernul, aşa cum ne anunţă victorios într-un comunicat de presă, propune construirea noului sediu în spatele staţiei de metrou Pipera. Este chiar staţia de metrou unde, la orele de vârf, se stă la coadă şi câte 10 - 15 minute numai ca să ajungi la peron. În plus, mai este legat de restul oraşului doar printr-o linie de tramvai pe care circulă tramvaiul numărul 16, care merge spre Piaţa Sfântul Gheorghe, traseu care durează cam o oră, fără aer condiţionat în vagoane, şi tramvaiul 36, care merge spre o zonă de periferie a oraşului, Republica. Nicio linie de transport public nu leagă zona de Aeroportul din Otopeni, transportul până şi de la aeroport este o aventură chiar şi pentru bucureştenii care cunosc bine oraşul şi sunt familiarizaţi cu sistemul său de transport public învechit şi depăşit moral“, a spus Mureşan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite