Mihai Sturzu: Victor Ponta este unul dintre politicienii cool din România. Face opoziţie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Sturzu, fostul lider al Tineretului Social-Democrat, a povestit la Adevărul Live cum s-a lăsat convins de Victor Ponta să intre în politică, declarând că fostul premier şi lider PSD a rămas cel mai cool politician al României.

De ce a pus politica în standby

  • Am făcut o pauză în politică şi mă bucur că s-a întâmplat aşa. Dacă astăzi aş fi fost deputat aş fi avut de ales între a pilota un avion şi a fi deputat, o alegere foarte grea. Pentru că aşa e legea în România şi cred că doar în România, dacă eşti parlamentar nu ai voie să ai nicio altă activitate, în afară de profesor universitar şi avocat. Şi atunci am luat o pauză de la politică. 

Primii paşi în politică

  • Eu am intrat în politică în mai multe etape. Decizia are o legătură strânsă cu muzica. În 18 ani alături de trupa Hi-Q am văzut toată ţara, de la Vama Veche la Negreşti-Oaş şi de la Orşova la Dorohoi, am avut concerte pentru preşedinţi, dar şi pentru copii orfani sau bolnavi. Şi având în fiecare săptămână contact cu atât de mulţi oameni, mi-am dat seama că s-ar putea ca pentru generaţiile care vin din urmă să fie nevoie să le arătăm nişte modele de oameni. Aşa am scris un program de educaţie nonformală prin care încercam să aduc în faţa acestor copii modele de oameni care au reuşit în viaţă altcumva decât arătându-şi chiloţii la televizor, furând sau făcând afaceri dubioase cu statul. Adică poţi reuşi să ai o viaţă frumoasă şi făcând lucrurile cinstit.

Cum l-a convins Ponta să facă politică

  • M-am zbătut tare mult cu proiectul. Mi-a fost foarte greu, nu convingeam pe nimeni să facă educaţie şi, până la urmă, m-am dus la un politician tânăr pe care îl cunoşteam şi l-am rugat să mă ajute. Şi mi-a spus că acest program al meu ar fi foarte bun într-un proiect de guvernare, pentru că educaţia nonformală ar trebui să fie preocuparea unui Guvern, ei erau în opoziţie atunci, şi mi-a spus să intru în politică. „Prietene, nu, mulţumesc. Eu cu d-ăia cu care stai la masă nu voi sta niciodată, nu pot, nu e stilul meu.“
  • Apoi pe prietenul ăsta, de fapt e mult spus prieten, era un domn pe care îl văzusem la TV şi care îmi plăcea, îl cunoscusem, l-am auzit la televizor spunând că va candida la preşedinţia PSD. M-a bufnit râsul, n-avea nicio şansă, erau Geoană, Dragnea, din ăştia grei. Dar i-am dat un mesaj şi i-am spus că dacă ajunge la preşedinţia PSD eu îmi pun cămaşa roşie şi mă înscriu în partid. După un timp am uitat. Într-un weekend, noaptea, eram în club, mă distram şi primesc un mesaj: „Hai să te înscrii în partid.“ Victor Ponta câştigase alegerile. Şi uite aşa am intrat eu în politică.
  • Victor Ponta m-a convins că putem face lucruri deştepte în politică, am crezut foarte tare, mi se pare în continuare unul dintre politicienii cool din ţara noastră. Din păcate însă politica nu e cum o vedem noi la televizor, am simţit-o pe pielea mea. M-am zbătut, am lucrat şase luni la Guvern, am fost consilierul lui, după care am fost deputat patru ani, te chinui foarte mult, faci o groază de compromisuri pe care nu vrei să le faci.
  • Nu mă aşteptam să găsesc atât de mult bine, dar nu mă aşteptam să găsesc atât de mult rău.
  • Să fii pro sau contra Dragnea nu mi se pare politică. Opoziţia aş vrea să vină cu o soluţie, dar cine să vină? Orban, săracul? USR-ul? Nu mai există opoziţie. Ponta face opoziţie, dar trebuie să facă şi el lucruri mai consistente, d-abia aştept să-l cert puţin.

Mihai Sturzu îşi urmează visul din copilărie: fondatorul HI-Q a devenit pilot

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite