Meleşcanu: Nu s-a luat o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv la Ierusalim. Lucrăm la o analiză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a scris joi seara pe Facebook că încă nu s-a luat o decizie privind mutarea Ambasadei României din Israel şi că încă se lucrează la o analiză pro şi contra. Anunţul acestuia vine în contextul în care premierul român anunţa săptămâna trecută la Washington că Guvernul va muta ambasada României din Tel Aviv la Ierusalim, provocând numeroase reacţii internaţionale.

„Precizez ca nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim.
Ministerul Afacerilor Externe lucrează la o analiză care va conţine argumente pro şi contra pe această temă şi o va prezenta decidenţilor politici (Parlament, Preşedinte si Guvern)”, a scris Meleşcanu pe Facebook.

Precizarea acestuia vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a anunţat duminică la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), că Guvernul României va lua decizia mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, după finalizarea analizei de către „toţi actorii constituţionali şi în deplin consens“.

 
„Sunt încântată să anunţ, astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi  actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi, în deplin consens, eu ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc vom muta Ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului“, a anunţat Viorica Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite