Liviu Dragnea: În 2014 nu se pune problema ca PSD să voteze Legea amnistiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Liviu Dragnea. FOTO: Mediafax
Vicepremierul Liviu Dragnea. FOTO: Mediafax

Vicepremierul Liviu Dragnea a comentat duminică seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune a Digi 24, ultimele evoluţii de pe scena politică românească subliniind că este exclus ca PSD să voteze în 2014 legea amnistiei, informează Agerpres.

Dragnea a adus precizări în ceea ce priveşte proiectul legii amnistiei, răspunzând în acest fel afirmaţiilor făcute sâmbătă de liberalul Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba.

„Nu se pune problema ca noi în 2014 să discutăm de votarea acestei legi. Este exclus. În 2015, nu noi, nu se ştie ce se întâmplă în ţară, cine vine preşedinte, Doamne fereşte, nu se ştie ce se întâmplă în Parlament, (..) ce instabilitate poate să apară în ţara asta”, a declarat preşedintele executiv al PSD.

În urmă cu zi, Atanasiu susţinea că liderul de la Palatul Victoria se „gândeşte serios să se retragă din politică” pentru că partidul din care provine „îl presează” cu Legea amnistiei şi graţierii.

„PSD îl presează puternic, fiindcă foarte mulţi din aleşii locali, primari, preşedinţi de CJ riscă să se confrunte cu justiţia şi să piardă această confruntare. Şi îl presează pe domnul Ponta cu Legea amnistiei şi a graţierii. Or, domnul Ponta mai are o presiune, din partea lumii democratice, a Uniunii Europene, care spune ca nu cumva să-l muşte şarpele şi să dea această lege”, a afirmat liderul PNL Alba.

Numărul doi din Guvernul României a precizat şi faptul că liderul de la Palatul Victoria că nu a luat decizia de a candida la alegerile prezidenţiale.

„Decizia de a candida Victor Ponta nu a luat-o. Noi discutăm acum posibilităţi (...) Că îşi doreşte să rămână prim-ministru, eu îi respect această decizie”, a adăugat vicepremierul României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite