Grindeanu, la Bruxelles: Este necesară relansarea proiectului european în jurul ideii de unitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Sorin Grineanu a subliniat, în cadrul discuţiilor cu liderii socialişti de la Bruxelles, că susţine necesitatea relansării proiectului european în jurul ideii de unitate. Printre cei cu care s-a întâlnit şeful Guvernului au fost Serghei Stanishev, preşedintele PES, dar şi comisarul european Pierre Moscovici.

Sorin Grindeanu a avut la Bruxelles, o serie de discuţii cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, cu Serghei Stanishev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, cu Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice, cu Gianni Pittella, preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, precum şi alţi lideri europeni, între care Alexis Tsipras, prim-ministru al Republicii Elene, şi  Antonio Costa, premierul Portugaliei. Premierul a avut aceste discuţii în contextul participării la reuniunea PES, de la Bruxelles. 

În cadrul discuţiilor, „şeful Executivului a susţinut necesitatea relansării proiectului european pe baza ideii de unitate în jurul valorilor şi principiilor fundamentale ale Uniunii Europene“, se arată într-un comunicat al Guvernului. 

„România este determinată să se implice activ în susţinerea unei Uniuni consolidate, bazate pe coeziune, solidaritate şi în spiritul valorilor fundamentale. Este nevoie de o abordare inclusivă, în format de dialog deschis participării tuturor statelor”, a afirmat prim-ministrul român, potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, premierul Sorin Grindeanu a subliniat că pentru România sunt importante politicile privind fondurile de coeziune şi politicile agricole comune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite