Gorghiu, despre desemnarea prezidenţiabilului ACL: Va fi undeva pe 8-9 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu, purtător de cuvânt al PNL
Alina Gorghiu, purtător de cuvânt al PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a precizat că desemnarea candidatului Alianţei Creştin Liberale (ACL) pentru funcţia de preşedinte al României nu va mai fi făcută pe 4-5 august, cum s-a anunţat iniţial, aceasta fiind decalată pentru 8-9 august.

Gorghiu a precizat, duminică, pentru Mediafax, că decalarea desemnării este motivată de faptul că rezultatele sondajului de opinie comandat de PDL au întârziat, întrucât acesta a fost demarat mai târziu.

„Nu s-a terminat sondajul de opinie. Va fi undeva pe 8-9 august. PDL întârzie cu sondajul, a început mai târziu”, a menţionat Gorghiu.

Ea a adăugat că decizia desemnării candidatului comun al celor două formaţiuni va fi luată într-o şedinţă a conducerilor reunite, în baza rezultatelor sondajelor de opinie.

„Va fi o şedinţă a conducerilor reunite în care să se ia decizia pe baza sondajelor. Se va formaliza printr-o hotărâre”, a spus Gorghiu.

Surse din PDL susţin că cercetările sociologice vor fi finalizate în câteva zile. "Aceste studii sunt complexe, trebuie bine interpretate şi nu vrem să-i presăm pe sociologi", au menţionat sursele citate.

Termenul indicat iniţial de liderii PNL şi PDL pentru încheierea sondajelor şi desemnarea candidatului era 4-5 august.

Candidatul Alianţei Creştin Liberale urmează să fie desemnat dintre Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, pe baza cercetărilor sociologice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite