Gorghiu: Amenda pentru NN Pensii este disproporţionată. Este atroce să dai amendă doar pentru că cere Dragnea în prime time

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Fostul preşedinte al PNL Alina Gorghiu l-a acuzat, joi, pe Facebook, pe preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, că a dat dovadă de servilism faţă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru faptul că a dat curs cererii acestuia şi a dat o amendă disproporţionat de mare fondului de pensii private NN Pensii.

”E atroce să dai amendă doar pentru că cere Liviu Dragnea seara aşa ceva, ce-i drept, în prime time la televiziune! De ce ai da o asemenea sancţiune disproporţionată, 1% din capitalul social al firmei, pentru o temere legitimă exprimată transparent faţă de clienţii fondului de pensii?! E atât de josnic servilismul şefului ASF faţă de PSD pentru a păstra funcţia!”, a scris Alina Gorghiu.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înfiinţare, şi a decis retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de naţionalizarea fondurilor de pensii private, a declarat, joi, vicepresedintele ASF responsabil de sectorul pensiilor private, Ion Giurescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private obligatorii din România, şi-a anunţat recent clienţii că, în ultimele săptămâni, ar fi existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

ASF a criticat, miercuri, decizia NN Pensii de a se adresa clienţilor, acuzând că este o poziţie "excesivă şi neavenită". ASF susţine că "nu au fost şi nu sunt discuţii oficiale pe acest subiect".

Conducerea ASF a audiat joi conducerea NN Pensii şi a stabilit sancţionarea fondului.

”Am decis sancţionarea NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social, retragerea autorizaţiei de director general al fondului Raluca Ţintoiu, şi amendarea acesteia cu 100.000 lei”, a declarat Giurescu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Antena 3, că scandalul despre naţionalizarea pensiilor private a pornit de la preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, care ştie foarte bine că în scurt timp Parlamentul va demite conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, deoarece ceea ce se întâmplă acolo este „foarte grav”, iar asiguraţii români au de suferit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite