Fostul preşedinte CCR, refuzat de PNL: Sunt eu mai băsist decât ei?  A fost ultima piruetă politică pe care am încercat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale (CCR), Augustin Zegrean, a cărui candidatură la alegerile parlamentare a fost respinsă de PNL , spune că motivul apropierii de Traian Băsescu este doar un pretext, arătând că a fost ultima încercare de a mai intra în politică.

''Sunt eu mai băsist decât ei?  Eu nu voiam să provoc tot scandalul acesta, dacă ştiam ce va ieşi îmi vedeam de treabă, dar m-am gândit că sunt încă util pentru societatea românească. Indiferent cine ce-ar spune, că-s băsist, că nu-s băsist, am făcut exact ce trebuia făcut întotdeauna. Eu mă gândeam că am expertiza necesară pentru a scrie legi, pentru că asta am făxut în ultimii 25 de ani, am scris constituţii şi legi şi am verificat constituţionalitatea legilor şi cred că am făcut-o cum trebuie. Legile nu-s nici băsiste, nici nebăsesite, legile sunt constituţionale sau neconstituţionale, sunt bune sau rele'“, a spus Augustin Zegrean, pentru Mediafax.

Fostul preşedinte al CCR a arătat că liberalii îi reproşează că nu i-au lăsat să-l suspende pe Traian Băsescu, în 2012. „Cred că este un pretext motivul invocat de liderii PNL. Nu pot să cred că ei gândesc aşa când sunt în aceeaşi situaţie cu mine cel puţin jumătate din PNL. Adică cum să-mi spui mie că nu mă vrei pentru că sunt pedist când am fost coleg cu ei?! N-au fost ei cu Băsescu în aceeaşi echipă? N-au câştigat alegerile împreună cu Alianţa DA? Despre ce vorbim? Când, pe urmă, au vrut să-l lichideze în 2012, asta-i altceva. Ei îmi reproşează mie că nu i-am lăsat atunci să-l lichideze. Dar eu am făcut ce-am vrut? Am aplicat legea şi am respectat Constituţia. Am făcut să triumfe democraţia şi constituţionalismul în România în 2012. Indiferent cine ce ar spune şi ei ştiu asta'', a mai spus Zegrean.

Fostul jduecător CCR a spus că nu va încerca să candideze pentru alt partid. „'A fost ultima piruetă politică pe care am încercat-o'“, a conchis Augustin Zegrean.

Conducerea PNL a decis, marţi, să respingă candidatura lui Augustin Zegrean pentru un loc de deputat, fostul preşedinte al CCR depunându-şi cerere de candidatură la PNL Bistriţa.

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, şi-a manifestat intenţia de a candida pentru o funcţie de senator din partea PNL Bistriţa-Năsăud, filială din rândurile căreia a făcut parte până în anul 2007.

„Mi-am depus candidatura internă pentru un loc în Senat. Vreau să merg în Parlament pentru că este nevoie de corectarea legislaţiei, pentru că totul s-a făcut în fugă, toată legislaţia trebuie rescrisă. Mă gândesc la învăţământ, sănătate, domeniul pensiilor, spre exemplu, dar sunt multe altele. Mai bine ca mine nu le ştie nimeni pe astea, eu am trecut prin toate. De aia mă duc acolo, să fac legi, eu chiar nu mai am nevoie de nimic, am tot ce îmi trebuie, dar efectiv am senzaţia că nu mai putem lăsa lucrurile să meargă tot aşa, adică prost”, declara Zegrean într-un interviu publicat sâmbătă de timponline.ro

El a precizat că a discutat despre intenţia sa cu Ioan Oltean, fostul lider al PDL Bistriţa-Năsăud. „Nu m-a invitat nimeni în mod special să candidez, a fost ideea mea. Săptămâna viitoare va fi votată în cadrul partidului ordinea pe listă, dar nu voi fi de faţă, pentru că voi fi plecat din ţară. Îmi aduc aminte că ultimul meu mandat de parlamentar a fost preluat de Ioan Turc, poate să aştepte iar vreo doi ani că poate îl las iar”,  a mai spus Zegrean.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite