Europarlamentarul Cătălin Ivan a fost exclus din PSD: „Condamnarea lui Dragnea a accentuat disperarea. Le este frică de mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Cătălin Ivan FOTO Adevărul
Europarlamentarul Cătălin Ivan FOTO Adevărul

Organizaţia PSD Sector 1 a decis excluderea europarlamentarului Cătălin Ivan din partid. Ivan spune că decizia arată disperarea actualei conduceri a PSD care se teme de o contralternativă la un viitor Congres.

„Cătălin Ivan era suspendat, iar la ora 18.00 am avut şedinţă de partid şi Biroul Permanent de sector a decis excluderea sa din PSD. Mai trebuie să valideze decizia şi Organizaţia PSD Bucureşti, însă este doar o formalitate“, a declarat, pentru „Adevărul“, preşedintele Sectorului 1 Bucureşti, Marian Tudorache.

Ivan spune că nu mai era membru al organizaţiei PSD Sector 1. „Eu nu mai sunt înscris în PSD Sectorul 1. Dar asta arată disperarea conducerii PSD. Nu mai au sprijin din teritoriu, de la baronii locali, cu care Victor Ponta a pactizat în toţi aceşti ani pentru a avea puterea. Acum se teme că nu va mai avea susţinerea acestora la un viitor Congres. Le e frică de mine pentru că pot fi un contracadidat serios la Congres. Eu nu am probleme cu DNA, eu sunt curat, tocmai de accea m-au exclus“, a spus Ivan, care crede că nu e întâmpător faptul că decizia PSD Bucureşti vine chiar acum, când Liviu Dragnea tocmai a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

„Condamnarea Lui Dragnea a acentuat disperarea. Şi nu numai condamnarea lui Dragnea, ci şi problemele  de la Iaşi din ultima vreme. Disperarea lor e din ce în ce mai mare“, a declarat Ivan, pentru „Adevărul“. 

În luna martie, conducerea PSD sector 1 Bucureşti anunţa că a decis suspendarea din partid, pentru 12 luni, a europarlamentarului Cătălin Ivan, acesta susţinând că decizia nu este statutară întrucât el este membru al PSD în comuna ieşeană Dobrovăţ. Cătălin Ivan s-a transferat, în luna martie, de la PSD Sector 1 la PSD Dobrovăţ, judeţul Iaşi, decizia fiind însă invalidată de Biroul Judeţean al PSD Iaşi.

Ivan a explicat că această mutare s-a făcut legal şi a acuzat că Gheorghe Nichita a fost presat de Victor Ponta şi Liviu Dragnea pentru a nu-l primi în PSD. Ulterior, Cătălin Ivan a anunţat că va da în judecată conducerea PSD, întrucât nu a primit răspuns la contestaţia sa privind dizolvarea conducerii PSD Sector 1, precizând că se consideră în continuare membru al PSD, deşi transferul său la PSD Dobrovăţ, judeţul Iaşi, nu a fost validat.

Tot atunci, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea spunea că europarlamentarul Cătălin Ivan este un „puşti obraznic“, cu „cheiţa întoarsă de Vanghelie“, şi că acesta nu înţelege că în PSD a început un proiect de „reformă profundă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite