Dircă: Cu modificările propuse de PSD la Coduri, datele informatice din dosarul lui Dragnea trebuie şterse, iar înregistrările cu crima de la metrou nu se mai pot folosi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Dircă
George Dircă

Senatorul USR George Dircă a declarat joi că, în cazul în care propunerile de modificare a Codurilor penale formulate de PSD şi ALDE ar fi adoptate, înregistrările informatice nu ar mai putea fi utilizate în instanţe, ceea ce ar avea impact inclusiv asupra dosarului lui Liviu Dragnea, dar şi asupra cercetărilor crimei de la metrou.

”Vreau să vă dau două exemple concrete, ca să înţelegem exact ce însemană aceste modificări puse sub umbrela Directivei. Practic, datele informatice descoperite în calculatoare, care privesc dosarul  lui Liviu Dragnea, nu mai pot fi folosite în dosar, Parchetul fiind obligat să le şteargă în totalitate, ca şi cum nu le-ar fi descoperit niciodată. Deci Parchetul nu se mai poate autosesiza cu privire la anumite informaţii pe care le descoperă în timpul unr percheziţii informatice. Şi mai grav, în cazul situaţiei odioase cu crima de la metroul Dristor 1, acele înregistrări capturate cu camerele de supraveghere de la metrou nu mai pot fi folosite ca probe în dosarul penal pentru că au fost făcute fără mandat. Asta e situaţia pe care vor să o creeze în România PSD-ALDE”, a declarat Senatorul USR.

Comisia parlamentară specială condusă de Florin Iordache a amânat pentru luni dezbaterea şi votul modificărilor propuse la cele două Coduri penale pentru transpunerea Directivei Parlamentului European privind prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces.

Profitând de transpunerea directivei Parlamentului European privind prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces, PSD, ALDE şi UDMR au propus o serie de amendamente la Codul Penal şi la Codul de procedură penală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite